IMG_4965.jpg

Lauantaina pääsin pitkästä aikaa neuletapaamiseen. Paikalla oli varmaankin yli kolmekymmentä neulojaa ja oli taas mukavaa, samalla kuulin, ketkä ovat lähdössä samoille neuleretkille. Teetä, pullaa ja neule. Tavallisesti tuossa kahvilassa on ihan laadukasta päivän teetä valmiina kannnussa, mutta nyt tuntui, että kannua on käytetty kahvikannunakin. Teen jäähtyessä maistui sellaiselle.

IMG_4970.jpg

Viime vuonna neuloin tyttärelle Anna Johannan Nostalgia-paidan, ja se oli niin kiva malli, että halusin neuloa itsellenikin. Viime syyskuussa oli Tornion neulefestareilla Idän kehräämö myymässä lankaa, ja ihan kotiseutua tukeakseni ostin paitamäärän Helmiäinen DK -lankaa. Helmiäinen on karitsanvillaa, suomenlammasta ja kainuunharmasta. Aivan unelmapehmeää lankaa ja nautin langan pehmeydestä jokaisella neulomallani silmukalla.

Perinteisesti neuloin Nostalgiaa Tampereen koulutuspäivillä ja junamatkalla sinne ja takaisin. Paidan raglan- ja sivusaumojen palmikkokuvio oli sopivan yksinkertainen neulottavaksi luennollakin, kun käytin kerroslaskuria sopivissa kohdissa.

Otin paidan käyttöön jo ennen valokuvan ottamista, ihana ja lämmin paita. M1 kokoinen paita painaa 380 g ja käytin neljä vyyhtiä aika tarkasti. Olin varannut viisi vyyhtiä, joten saan vielä jotain muuta yhdessä joulukalenterissa tulleiden Helmiäisten kanssa.