Vuoden ensimmäisessä Taito-lehden numerossa on käsityöohjeina upeita mustavalkoisia käsitöitä. 
IMG_1123.jpg

Sain testineuloa Tiina Hautamäki suunnitteleman Rauha-huivin, ja se veikin marraskuun neuleajan lähes kokonaan. Toki neuloin välillä jotain kevyempää, kun oikean olkapään rasitusvamma haittasi painavan neuleen käsittelyä.

Langaksi valitsin Pirtin kehräämön villasukkalankaa, jota minulla oli kaksi valkoista ja kaksi ja puoli harmaata vyyhtiä. Nämä olivat maakuntasukkien ja -lapasten tekemispaketteja. Yhdet valkopohjaiset lapaset olin tehnyt. Koska TaitoShopilla oli samat tekemispaketit tarjouksessa Oulun käsityömessuilla, päätin neuloa huivin tällä langalla, tarvitsin ostaa vain kaksi vyyhtiä. 

IMG_1122.jpg

Lankaa kului 605 grammaa ja reunuksen iCordin viimeinen viisi senttiä piti neuloa toisella valkoisella langalla. Huivi voitti viime vuoden neuleideni painokisan. Sininen villamekko hävisi parilla grammalla. Rauha-huivi on ihana, suuri ja lämmin, johon voi kietoutua sohvalla ja jonka voi ottaa vaikka torkkupeitoksi. Sitä oli myös todella koukuttavaa neuloa ja oikeasti huivi valmistui nopeasti. Mosaiikkineuleeseen mallineule oli helppo oppia ulkoa ja se eteni koko ajan hyvin loogisesti.