794F0F6E-036C-4B8B-B3A8-8350F35D57D1.jpg

Pakkasilmalla on ihan mukava lämmittää uunia, vaikka sitten sähköuunia. Lauantain perunasalaattiin meni puolet kermaviilistä, ja loput siitä käytin taatelikakkuun. Minulla on aina taatelipaketti kaapissa, mutta tosi harvoin muistan sitä käyttää. Sunnuntain iltapalaksi mies teki pinaatti-feta-oliivipannaria. Pannukakkutaikinan päälle paloitellaan pieniä feta-kuutioita, tuoretta tai pakastepinaattia ja vihreitä oliiviviipaleita. Paistetaan kuten pannukakku. Tätä teimme usein nuorena parina iltapalaksi, sittemmin lapsista osa ei syö oliiveja tai fetaa, joten emme ole pitkään aikaan tehneet.

Meille tuli su-ma yönä Erasmus-vaihdon vierailijakoululainen Ranskasta viikoksi. Erikoisvieraan vuoksi leivoin maanantaina eli ensimmäisenä iltana karjalanpiirakoita. Enpä olekaan leiponut sitten kevään yo-juhlien. Tädin syntymäpäiville täti itse leipoi piirakat. Itsetehdyt vain ovat niin paljon parempia kuin kaupasta ostetut tai pakastepiirakat. Vieraamme on omiin lapsiimme verrattuna niukkaruokainen, mutta kiltisti hän söi iltapalaksi yhden, vaikka ihmettelikin, että taasko te syötte. Päivällisestä oli kulunut vasta kolmisen tuntia... 

F90E058D-E49C-46AF-829C-4AED624A0B42.jpg

Illat ovat olleet aika lyhyitä ja sää kovin kylmä, joten emme ehtineet tehdä paljoa asioita. Olisi ollut kivaa mennä hiihtämään vieraan kanssa, koululla he olivat harjoitelleet maanantaina. Tytöt kävivät vähän potkukelkkailemassa torstaina ennen iltaruokaa. Potkukelkkailu olikin vieraamme mielestä hauskaa. Tiistai-iltana löysimme YouTubesta Muumeja ranskaksi - mikäpäs olisikaan suomalaisempaa kuin Muumit, eikä vieraamme ollut kuullutkaan niistä ennen.

Perhantai-illan läksiäisjuhlaan, jonka tarjoilu sovittiin isäntäperheiden nyyttikestinä, leivoin juustoista kasvispiirakkaa, jonka ohjeen sain syksyllä SLY-pariltani. Juhlaan on luvassa muutamaa erilaista suolaista piirakkaa ja salaatteja, olin ensimmäinen vapaaehtoinen ja sain valita sitä, mitä mieluiten teen.