11E6E4B2-642A-4E0C-86C1-6527C9A8A6B3.jpg

Niemisen keittiössä soi radiosta joululaulukanava ja perhe on valmistamassa herkkuja. Kuopus on jo tehnyt valmiiksi piparkakkutaikinan edellisenä päivänä, Niemisillä luotetaan perinteiseen Huldan piparkakkutaikinaan, josta leipoutuu niin rapeat piparkakkusydämet ja -enkelit kuin tukeva piparkakkutalokin. Perinteeksi on jo muodostunut, ettei piparkakkutalon muoto ei ole perinteinen vaan joka vuosi lapset suunnittelevat ja rakentavat erilaisen, tänä vuonna taikinasta muotoutuu nuorimpien lasten käsissä muumitalon sijaan Eiffel-torni jouluisin koristein koristeltuna, valotkin siihen on tarkoitus asentaa.

- Muistitteko lisätä taikinaan neilikkaa, ostin sitä eilen lisää, kun oli jo lopussa, kysyy äiti.
Tottahan toki neilikkapussi oli löydetty ostosten joukosta ja Minttu-tyttö lisäsi maustetta taikinaan kuumennetaan siirapin joukkoon. Piparkakkujen lisäksi keittiössä tuoksuu makaronilaatikko, joka paistuu uunissa perheen illalliseksi. Joonas-poika tekee jo salaattia makaronilaatikon lisukkeeksi, mutta joutuu kysymään äidiltä, kuinka ananas kuoritaan. Äiti kertoo, että keittiön laatikossa on ananaspora, jolla hedelmälihaa saa kätevästi irti kuorista. Joonaksen mielestä äiti olisi voinut ostaa purkkiananasta, joka olisi ollut valmiiksi paloiteltuakin. 

Päivällisen jälkeen perhe istahtaa sohvalle katsomaan TV:stä joulukalenteria ja muistelemaan takavuosien hauskoja joulukalenteriohjelmia. Vanhempien suosikki oli The Joulukalenteri, ja lapset ovat umpikyllästyneitä kuuntelemaan, kun isä rallattelee: "it's hard to be a tonttumies". 

Repu 2 pistettä

Beate 1 piste