Sain SLY40- pariltani suolaisten ja makeitten kuppikakkujen keittokirjan jo syyskuussa. Alunperin suunnittelin aloittavani suolaisista kuppikakuista, mutta jotenkin päädyin testaamaan ensimmäisenä tyrnikuppikakkuja.
TYRNIKUPPIKAKUT (12 pientä)
50 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Vaahdota munat ja sokeri, lisää varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Annostele kuppikakkuvuokiin ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.
Kuorrutukseen valkosuklaaganache
100 g valkosuklaata
0,5 dl laimentamatonta tyrnimehua
Sulata valkosuklaa, sekoita siihen lämmitetty tyrnimehu.
Ei näistä tullut ihan samannäköisiä kuin kirjan kuvassa, mutta makuun olen tyytyväinen, kuorrutteessa on sopivan voimakas tyrnin maku ja itse taikina on pehmeää ja kuohkeaa. taikinasta tuli 12 pientä muffinsia, normaalikokoisia olisi tullut 6 tai 7 kappaletta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.