image.jpg

Sain SLY40- pariltani suolaisten ja makeitten kuppikakkujen keittokirjan jo syyskuussa. Alunperin suunnittelin aloittavani suolaisista kuppikakuista, mutta jotenkin päädyin testaamaan ensimmäisenä tyrnikuppikakkuja. 

F6F860CE-0FA5-4F20-AE74-CC247673A927.jpg

TYRNIKUPPIKAKUT (12 pientä)

50 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

1 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 sitruunan kuori raastettuna

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula. Annostele kuppikakkuvuokiin ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.

Kuorrutukseen valkosuklaaganache

100 g valkosuklaata

0,5 dl laimentamatonta tyrnimehua

Sulata valkosuklaa, sekoita siihen lämmitetty tyrnimehu. 

Ei näistä tullut ihan samannäköisiä kuin kirjan kuvassa, mutta makuun olen tyytyväinen, kuorrutteessa on sopivan voimakas tyrnin maku ja itse taikina on pehmeää ja kuohkeaa. taikinasta tuli 12 pientä muffinsia, normaalikokoisia olisi tullut 6 tai 7 kappaletta.