7A1E5DEA-46CD-4683-A6F4-58223B5E335D.jpg

Lomailemme tämän viikon Katinkullassa, oleskelemme keskenämme mökissä ja ulkona. Emme mene kylpylään ja tuskin menen jumppaankaan, vaikka jumppasali onkin iso ja tilava ja siellä on mahdollisuus hyviin turvaväleihin. Kaupassa toki kävimme, ja Kajaanissa teehuone Tsaikassa. Tsaikasta tein teehankintoja syksyisten aamujen iloksi.

0023494C-3680-4600-9DCF-C8C2A04D16BC.jpgB31F871D-A842-49C4-8707-F1C4870716EE.jpg

Mies leipoi rapukoristeisen foccacian. Siitä tuli komea.

36FA8FB5-89A1-4153-A687-7F2054360CA9.jpg


Kesäkurpitsateema jatkuu. Tein katkaravuilla täytettyjä kesäkurpitsaveneitä iltalehdet ohjeella. Oli helppoa ja hyvää.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/be87dcaf-1138-4f5e-91b3-e891d8ec6e89

CCF5C114-3507-426B-826A-7A029347C6EA.jpg

 

F915DFFA-BBCC-4FFC-BA94-4EC91B56949B.jpg

Sitten leivoin kakun Hesarin ohjeella

MANTELIKUNINGATARKAKKU

150 g huoneenlämpöistä voita

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

150 g mantelijauhoja

1 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

yhteensä 3 dl mustikoita ja vadelmia (toisen kakun leivoin omenoista)

pinnalle mantelilastuja

Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten, sekoita joukkoon varovasti mantelijauho ja vehnäjauhot, joihin kleivinjauhe on sekoitettu. Sekoita lopuksi joukkoon marjat, ja ripottele päälle mantelilastuja. 
Kaada taikina vuokaan (esim irtopohjavuoka tai lasinen piirakkavuoka) Paista 175 asteessa 40 min (keraamisesta vuoassa meni tunti)

D3130C18-9C64-4B32-B055-B0E53A7E942C.jpg

5CC3158F-4F80-4ACC-8988-0A035C52C227.jpg

Maanantain lounaaksi tein juustomakaronia Omamaamansikka -blogin Johannan ohjeella. Emme olleetkaan koskaan syöneet juustomakaronia. Lämmintä, pehmeää ja juustoista. Hyvää oli ja vuoka tyhjeni mukavasti.

https://muumaaamustikka.blogspot.com/2020/10/mac-and-cheese-lohturuokaa.html

Maanatain ruuissa olikin USA-teema, kun päivälliseksi kokosimme COBB-salaatin (Pirkka-lehden ohje)

A47C62F5-E12A-4660-973F-1295487C6900.jpg