Lomailemme tämän viikon Katinkullassa, oleskelemme keskenämme mökissä ja ulkona. Emme mene kylpylään ja tuskin menen jumppaankaan, vaikka jumppasali onkin iso ja tilava ja siellä on mahdollisuus hyviin turvaväleihin. Kaupassa toki kävimme, ja Kajaanissa teehuone Tsaikassa. Tsaikasta tein teehankintoja syksyisten aamujen iloksi.
Mies leipoi rapukoristeisen foccacian. Siitä tuli komea.
Kesäkurpitsateema jatkuu. Tein katkaravuilla täytettyjä kesäkurpitsaveneitä iltalehdet ohjeella. Oli helppoa ja hyvää.
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/be87dcaf-1138-4f5e-91b3-e891d8ec6e89
Sitten leivoin kakun Hesarin ohjeella
MANTELIKUNINGATARKAKKU
150 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
150 g mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
yhteensä 3 dl mustikoita ja vadelmia (toisen kakun leivoin omenoista)
pinnalle mantelilastuja
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten, sekoita joukkoon varovasti mantelijauho ja vehnäjauhot, joihin kleivinjauhe on sekoitettu. Sekoita lopuksi joukkoon marjat, ja ripottele päälle mantelilastuja.
Kaada taikina vuokaan (esim irtopohjavuoka tai lasinen piirakkavuoka) Paista 175 asteessa 40 min (keraamisesta vuoassa meni tunti)
Maanantain lounaaksi tein juustomakaronia Omamaamansikka -blogin Johannan ohjeella. Emme olleetkaan koskaan syöneet juustomakaronia. Lämmintä, pehmeää ja juustoista. Hyvää oli ja vuoka tyhjeni mukavasti.
https://muumaaamustikka.blogspot.com/2020/10/mac-and-cheese-lohturuokaa.html
Maanatain ruuissa olikin USA-teema, kun päivälliseksi kokosimme COBB-salaatin (Pirkka-lehden ohje)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.