765C1BFC-9273-4629-92B4-B790DDB3CECB.jpg
Ostin syyslomalla Novitan uuden Sukkalehden. Oli sekin ostosreissu: olin äidin luona ja uskoin S-marketissa olevan ko lehden, koska siellä on aika iso ja hyvä lehtihylly. Ei ollut S-marketissa. Seuraavaksi suuntasin Tokmannille - Tokamannilla on näet isompi lankavalikoima ja nimenomaan Novitan lankoja. Kiertelin ja kiertelin ympäri kauppaa, enkä löytänyt mitään lehtiä paitsi jonkun kalastuslehden kalastustarvikkeiden viereltä. Karkkihyllyjen takaa sattui silmiini pieni, matala hylly ristikolehtiä, ja siellä, hyllyn reunassa, karkkilaatikoiden varjossa oli tämä etsimäni Sukkalehti. 

Lehdessä on toinen toistaan hienompaa ja hauskempaa kirjoneuletta, mutta minua viehättää eniten Karjalan kunnailla -malli. Malli on Venlalle ja koot 28-34. Joku oli jo neulonut nämä seiskaveikasta aikuisen kokoon.

Nyt on tilauksessa vihreitä sukkia. Jostain syystä vihreä on useamman lapsen lempiväri. Kyselin sukulaispojan toiveväriä, ja vihreähän sekin on! Neuloin varastosta löytyneestä Teeteen Pallas, raidoittuvaa lankaa, ja kantapäät samanvahvisesta jämälangasta (Marcus companyn 6-ply). Koska lanka on paksumpaa kuin ohjeessa, neuloin pienemmän koon silmukkamäärällä ja mittasin terän kokoon 34/35 sopivaksi. Arvioin, että 14 silmukkaa puikolla tulee hyvät tokaluokkalaiselle. Vähän piti säätää lankoja, mutta yksi kerä raidoittuvaa Pallasta ja vihreä jämälanka riittivät juuri näihin sukkiin, ja sain sukista parin näköiset, vaikka ihan täsmälleen samanlaiset ei niistä tullutkaan.

 

Karjalan kunnailla sukat lähtevät joululahjaksi Karjalan kunnaille.