Lidlistä sattui silmiini hauskoja silikonisia muffinsivuokia, niitä oli ainakin vaaleanpunaisia teekupin mallisia ja ruskeita kukkaruukkua muistuttavia. Minulla on ennestään kaksi kirpputorilöytöä, vaaleanpunaista teekuppimuffinsivuokaa, ja kaupassa mietin pitkään, ostaisinko niitä lisää. Kuitenkin kukkaruukun näköiset veivät voiton. Laatikossa oli kuusi muffinsivuokaa. Isänpäiväksi päätin leipoa niihin suklaamuffinseja, ja tytär muovaili sokerimassasta koristeita. Suklaamuffinsi näyttää ilman kuorrutettakin kukkaruukun mullalta, mutta päädyin kuitenkin kuorruttamaan ne valmiilla, mikrossa notkistettavalla DrOetkerin suklaakuorrutteella.
APPELSIINI-SUKLAAMUFFINSIT (12-16 kpl)
150 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kuivattua appelsiininkuoriraastetta (DrOetkerin pussillisesta n. puolet)
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, jäähdytä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Lisää varovasti sulatettu suklaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Annostele muffinsivuokiin. Paista 170 asteessa n. 30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.