Joskus innostun pienestä vihjeestä puuhamaan jotain. Pari viikkoa sitten yksi työkaverini esitteli askarrelleensa ihanan bambi-riipuksen kutistemuovista. Heti samana päivänä kävin kotimatkalla Sinooperilla ostamassa paketin kutistemuovia suunnitelmana, että tyttären kanssa askartelemme koruja joululahjoiksi. Suunnittelin työpäivän lomassa mukavia aiheita, kaavailin balleriinoja ja kissasilhuetteja, mutta lopulta päädyin Totoroon, keijukaiseen, bambiin ja pystykorvaan. Tytär suunnitteli itse fantasiakirjan henkilöhahmon tunnuksen.

CA59CA12-E377-4578-BFA6-F48ED599F5A9.jpg

Kutistemuovi on muovikalvoa, johon voi piirtää ja sitä voi värittää (mattapuolelle) ja sitä on helppo leikata. Kutistuu ja kovettuu uunissa, leivinpaperin tai folion päällä, tämän muovin ohje kertoi lämpötilaksi 170 astetta, ja että hahmo on valmis, kun se lakkaa liikehtimästä ja kutistamisen jälkeen kannattaa päälle asetella tasainen ja painava esine. Minä piirsin lyijykynällä, mutta leikkaamisvaiheessa harmaa väri vähän levisi. Värittämisessä kannattaa muistaa, että hahmon kutistuessa väri tummenee. Hahmot kutistuivat suunnilleen suhteessa 3:1. Jos haluaa ripustusreiän, niin se pitää muistaa tehdä (tavallinen rei'ittäjä käy) ennen kutistamista. Uunissa hahmot todellakin kuprahtivat ja aaltoilivat, sitten asettuivat takaisin pellille tasaisiksi.

F00802C7-3A07-4ABA-A785-8E1160BCE2AA.jpg

Tässä kuvassa on alkuperäinen malli ja lopullinen koru.

Rei'ätkin kutistuivat, eikä ostamani silkkinauha mahtunut reiästä läpi, mutta toinen työkaveri oli lyhentänyt avainnauhaansa ja sain häneltä lyhennyspalan metallirinkulat. Eriväriset silkkinauhat ovat näissä aika söpöjä.

7CBA70F2-07C7-4CC5-9C00-9D0C82694B3F.jpg