Ostin kaksi vuotta sitten Oulun kädentaitomessuilta Tuulia designin Kaisla-laukun tarvikepaketin. Laukku virkataan puuvillaontelokuteesta, pakkauksessa oli kuteen ja ohjeen lisäksi pohjalevy, nahkaiset olkahihnat ja Handmade-merkki. 

AB32DAA5-EB74-49E8-B328-C729FED0130F.jpg

Aloitin virkkaamaan ollessani toipilas koronasta, ja eristyksestä jo vapautunut tytär kävi ostamassa virkkuukoukun, koska minulla ei ollut tarpeeksi suurta ennestään. Kouluikäisenä virkkasin jonkin verran, mutta nyt en ole virkannut vuosiin kuin ehkä yhden pannulapun. Villalankaa paksumpaa en ole virkannut aikaisemmin, ja työ etenkin hitaasti, kerros kerrallaan, mutta vältyin kuitenkin peukalon ja ranteen rasituskivulta. Ontelokudetta jäi vielä, ja suunnittelen virkkaavani siitä pienen säilytyskorin.

Ohjeessa oli muutama kohta, joissa ohje ei ollut yksityiskohtainen. Minua se ei haitannut, koska olen silloin lapsena ja nuorena virkannut, ja osaan perusjutut. Voin kuitenkin kuvitella, että tarvikepaketti on matalan kynnyksen projeksti aloittelijalle, ja ylimalkainen kohta ohjeessa voi olla hankala selättää. 

Virkkasin laukkuun vielä ketjusilmukkanauhan ja sen päähän pienen hakaslukon, tähän voi kiinnittää vaikka avaimet, lompakon tai varakassin.

4923E60A-8454-4D5F-9774-FB422D19D992.jpg