image.jpg

SNY-parini lähetti syyskuun paketissa pesulappuihin sopivaa keinokuitulankaa: Schachenmeyrin Cleanya. Lanka kestää pesun 60 asteessa, Tänään oli tilaisuus, jossa piti vain istua ja kuunnella, niin neuloin äidille joululahjaksi pesulapun tai pesukintaan. Tähän vaan mukaan Rivieralta ostettu, ihana marseillesaippua. 

Syksyn lämpö on ollut mukavaa eikä viime päivien kostea ja pikkutihkuinen sadekaan olen haitannut. On ollut mukava pyöräillä työmatkoja, kun ei ole liukasta eikä kylmää. Sadepuku vain päälle. Pyöräillessä on mukava seurata vuodenaikojen muutoksia ja samalla näkee pieniä asioita: putoavia lehtiä, lintuja, kukkia, vesipisaroita tai lumihiutaleita katulampun valokeilassa jne. Kunhan vain osaa katsoa ja ihmetellä.

Tänä syksynä olen huomannut kanssapyöräilijöillä todella kirkkaita lamppuja. Sellaisia, jotka ovat kirkkaampia kuin autojen valot. Jos ne on suunnattu yhtään väärin, niin kyllä vastaantulija häikäistyy. Kunhan tulee märät ja liukkaat kelit, joissa pitää olla todella tarkkana pystyssä pysyäkseen, niin nämä häikäisijät pelottavat. Kun se kirkas valo vielä heijastuu mätästä, niin häikäisy on taattu.