Valion mainosvihkosessa oli kivan kuuloinen hyydytetty kakku. Leivoin tätä tuliaisiksi vierailulle ja nautimme sitä jälkiruokana emännän leipoman suklaamoussekakun kaverina. Kakut olivat erilaisia, muttasopivat hyvin yhteen.
IRISH CREAM KAKKU
Pohja
175 g suklaatäytekeksejä murskattuna
75 g voita sulatettuna
Täyte
3 prk maustettua rahkaa (Valion irish cream & coffee)
5 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
2 rkl vahvaa kahvia
0,25 dl fariinisokeria
Kahvikinuskikastike kuorrutukseksi
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 tl pikakahvijauhetta
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ( 23 cm vuoka) Sekoita voisula keksimurskaan ja levitä seos vuoan pohjalle,
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna kahvi ja fariinisokeri kiehuvaksi esim pienessä kannussa tai kupissa mikrossa. Laita rahka kulhoon. Liuota liivatelehdet kuumaan kahvi-sokeriseokseen ja sekoita ohuena nauhana rahkan joukkoon, kääntele kermavaahto seokseen ja kaada täyte vuokaan. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Keitä kermaa, fariinisokeria ja pikakahvijauhetta maltillisesti kattilassa (minä teen tämän mikrossa) kunnes seos paksuuntuu hiukan, noin 2-3 minuuttia. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada sitten kakun päälle, mieluiten juuri ennen kakun tarjoilua. Koristele kakku pienillä suklaamunilla.
Kuljetuksen vuoksi kuorrutin ja koristeli vuokaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.