2E48FE1D-D071-4150-8E36-86C50CED1F5B.jpg

MARRASKUU

Läpi syyskuun ja läpi repaleisen lokakuun ovat drinkkibaarin vakioasiakkaat kilistelleet, jos nyt eivät kaljakoreja, niin viinilasejaan ainakin. Harmaan varisparven lailla harmaa marraskuun päivä laahautuu iltaa kohti, ja baarissa alkaa vilkastua. 

Yksi ystäväporukka on kokoontunut pelaamaan lautapelejä kuten he tekevät joka keskiviikko. Tällä kertaa heillä on aiheena retropelit ja joku onkin tuonut vanhempiensa opiskeluaikaisten painoksen Trivial Pursuitia. Hän kertoo äitinsä antaneen vihjeen urheilukysymyksiin: jos kysytään jotain nyrkkeilijää, niin hyvä veikkaus on Gunnar Bärlund. 

Naapuriloosin marttaillan osallistujat keskustelevat dekkareista, ja kolmannessa pöydässä suunnitellaan jo illan karaokeohjelmaa. Joku aikoo laulaa Aikuisen naisen ja joku Rakkamiehen, jota hän oli lapsena aina toivonut radion puhelintoivekonserttiin. Joku on unohtanut haluamansa laulun nimen, onko se Saippuaprinsessa? Ei kuulosta oikealta, olisiko sittenkin Ikkunaprinsessa. 

Tämäkin ilta sujuu niin rauhalliseen ja rentoon tahtiin, ettei tonttujen kirjaan kerry yhtään miinusta, ellei sitten lasketa sitä, kun Visa ei pessyt kunnolla käsiään vessassa. 

Kaari Utrio Saippuaprinsessa

Beate 9 pistettä

Repu 6 pistettä

Laiskiainen 5 pistettä

Anne 3 pistettä