image.jpg

SNY-parini on kyllä oikea maagikko ja selvännäkijä, lähetti paketin juuri sinä päivänä, kun oikeasti ehdin sen ottamaan vastaan. Takana on kaksi hyvin kiireistä viikkoa, työpäivät ja melkein joka ilta joku tärkeä iltameno. On ollut italiankurssia kahtena iltana viikossa, työhön liittyviä iltakoulutuksia ja vapaaehtoistyön kokouksia. Yhdellekin illalle olisi ollut neljä päällekkäistä menoa, eli vauhtia on riittänyt. Viikonloppuna pääsin myös ulkoiluttamaan iltapukuani, kun osallistuin yhden yhdistyksen 100-vuotisjuhliin. Arvokas ja hauska juhla, hyvää ruokaa ja mukavaa pöytäseuraa. Tänään olisi pitänyt olla vapaapäivä, mutta osallistuin työsuojelukoulutukseen ja iltapäivällä tein viikolta jääneitä rästitöitä pois. Oli mukava työskennellä, kun sain tehdä rauhassa ilman suurempia keskeytyksiä. Päivällä tulikin puhelimeen tekstiviesti, joka kertoi postissa odottavasta paketista. Kolea, tuulinen ja sateinen pyöräilymatka sujui paremmalla mielellä, kun tiesin postissa olevan jotain hauskaa. 

Ennen paketin avaamista luin kuitenkin loppuun kirjaston kirjan, jonka viimeinen palautuspäivä oli tänään. Kävin iltakävelylllä palauttamassa, omatoimikirjasto on kätevästi auki kahdeksaan. Sää, joka muutti maailmaa: Kiinnostavasti kirjoitettu tietokirja maailman muutoksista ja mullistuksista säätietojen valossa. Mm kuinka Venetsiankin  kanaalit jäätyivät, kun Islannissa purkaantui tulivuori ja maailmaa koetteli vulkaaninen talvi. 

image.jpg

Neljä kerää Dale Falk villalankaa, DMC:n bambuviskoosia  ja Opalin bling bling -lankaa. 

image.jpg

Parini siis pahoittelee, että sai paketin postiin päivän myöhässä, mutta saapumispäivä oli aivan sopiva ja nyt voin iloita siitä kunnolla. Paketin sisältö on kuin runsaudensarvi: lankoja keräkaupalla, nappeja ”kaappien kätköistä”, puikkoja, sukat ja tiskirättejä (miten joku ehtiikin tekemään näin paljon!) ohjeita itsetehtyihin siivous- ja kauneudenhoitotuotteisiin, ja kolikkokukkaron tekoon lukko. Erityisesti minua ilahduttaa pienet viestilaput, joissa saan tietää, miksi juuri tämä asia on pakettiin valittu. 

image.jpg

Niina Laitisen ohjeisiin olinkin juuri eilen ajatellut tutustua, kun Kodin kuvalehden toukokuun sukkaohjeena oli kiinnostavannäköinen palmikkosukka. Tämä vohvelisukka on kaunis ja taas aivan sopivan kokoinen. Tuhannet kiitokset !