Elokuun Pirkka-lehdessä oli ohje paistettavaan juustokakkuun, johon tuli maapähkinävoita. Sitä minulla olikin vielä puoli purkillista kaapissa keväisestä SLY-paketista jäljellä. Olimme menossa ystävien luokse rapukesteihin, ja sain luvan tehdä sinne jälkiruoaksi tätä juustokakkua. Tämä ohje oli ihan toimiva, minulla näet on ollut hakusessa paistettavan juutokakun ohje, minulle oli hyvä vinkki jäähdyttää kakkua uunissa paistamisen jälkeen. Kakusta tulikin tasainen. Suklaaristikko jähmettyi kovaksi jääkaapissa ja oli vaikea leikata kakkulapiolla. Suolapähkinöitä ei ollut vaan ripottelin pinnalle sekoitusta paahdetuista ja miedosti suolatuista pähkinöistä, syöjien palautteen mukaan kakku tuntui kaipaavan juuri suolaa. Illan emännän leipoman, liivattella hyydytetyn, raikkaan mansikkajuustokakun kanssa oli loistava pari.

Työpaikalla oli tarjolla työkaverin tekemänä samaa kakkua, hän oli rouhinut sekä suklaan että suolapähkinät ja valuttanut päälle kinuskikastiketta,  ja tämä oli ihan näyttävä ja toimiva versio.

IMG_0415.jpg

MAAPÄHKINÄVOIJUUSTOKAKKU

pohja:

200 g digestive-keksejä muruiksi jauhettuna

75 g voita sulatettuna

täyte:

3 rasiaa tuorejuustoa

3 kananmunaa

1 prk ranskankermaa

2 rkl maissitärkkelystä

½ dl sokeria

1½ dl maapähkinävoita

pinnalle:

50 g tummaa leivontasuklaata sulatettuna

½ dl suolamaapähkinöitä

kinuskikastiketta tarjoiluun

Sekoita hienonnetut keksit ja voisula ja painele seos pieneen irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille (halkaisija 18-20 cm)

Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min, peitä kakun pinta leivinpaperilla puolen tunnin paistamisen jälkeen. Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin, luukku raollaan, noin tunniksi, jotta kakun keskiosa ei vajoa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Poista vuoasta vasta täysin kylmänä. Sulata leivontasuklaa ja valuta ristikoksi kakun pinnalle, ripottele rouhitut suolapähkinät kakun päälle, tarjoa kinuskikastikkeen kera.