image.jpg

14.luukku paljasti ihanat ja tarpeelliset ohjeet ja ainekset piparkakkujen koristeluun. Oli myös hyvä muistutus tehdä taikina sunnuntaiksi. Piparkakkujen koristelu ei ole ollut suosikkipuuhaani: pikeeriä menee kuitenkin aika vähän, joten itsetehdyn määrä on aina liian suuri, valmis koristekuorrute on liian jäykkää huoneenlämpöisenä ja kuumassa vedessä lämmitettynä siitä tulee yleensä liian juoksevaa. Lopulta olen tyytynyt pursottamaan pilkkuja. Ihaillen olen aina katsellut tarkasti ja kauniisti koristeltuja pikkuleipiä.

image.jpg
Leivoin myös glögikakun työpaikan nyyttäreinä järjestettävää joulupuurolounasta varten. Helppo ohje, mutta olisi kannattanut paistaa pienemmässä vuoassa.

GLÖGIKAKKU (vaihdon joulukalenterista Repulta saatu ohje)

1 pussillinen kuivattuja luumuja

3 dl valmista glögijuomaa

200 g leivontamargariinia

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 tl vaniljasokeria

valmista koko kakkutaikina samassa 2 litran kattilassa. Keitä luumuja glögissä kunnes ne pehmenevät lähes soseeksi. Ota kattila pois liedeltä. Lisää margariini pieninä nokareina ja anna sulaa. Jäähdytä. Vatkaa sokeri ja kananmunat, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 175 asteessa 50 minuuttia. Maku paranee, jos kakku tekeytyy pari päivää jääkaapissa.

0A0BDEA7-ECD3-462B-BC67-FA71A24E02B9.jpg

Kolmantena adventtina luukku 15 oli pehmeä paketti. Valkosta lankaa ja ohje Ella-sukkia varten. Tätä pakettia hypistelin itsekin kaupassa ja verkkokaupassa, mutta en sitten ostanut. Hyvin mieluinen valinta jälleen. Valkoiselle sukkalangalle kontrastina musta teepussi teekalenterista. 

image.jpg