Kiitos Kodin ruhtinattaren vinkin löysin itseni keväällä Ravelryn Kahelien ryhmästä ja sen ryhmän kautta päädyin osallistumaan Supersock World Championship -kisaan. Kisassa on ollut lämmittelykierros ja kolme varsinaista etappia ja kisa on puolivälissä. Olen neulonut kaikilla kisaetapeilla sukat valmiiksi, ensimmäiset siis sillä ensimmäisellä lomaviikolla.

Pitkät työpäivät hidastivat neulomista, mutta sain kuin sainkin neulottua itseni pistesijoille. Siis 50 nopeimman joukkoon. Mallit ovat olleet kivoja, mutta mallikertojen toistoja on kisasukkiin vaadittu monta ja talveksi onkin nyt pidempivartisia sukkia nilkkoja lämmittämään. Langat olen valinnut omien varastojen aarteista ja muista varastosta löytyneistä. 

7C0D9A1A-865C-4F24-8EDE-5DB1A5AD13C6.jpg

Toisella etapilla neuloin joulukalenterista saamallani Nurjan punaisella metinosukkalangalla Suzanne Sjögrenin suunnitteleman Tiveden socks -mallin. Sää oli kostea ja kuuma, ja oli vaikea löytää sopivia puikkoja. Knit pro Zingit olisivat luistaneet, mutta punainen lanka ja punaiset puikot olivat huono yhdistelmä, en nähnyt silmukoita kunnolla. Knit pron hiilikuituiset Karbonzit takertuivat lankaan kiinni lämpimissä ja hieman kosteissa käsissä. Onneksi oli vapaana yhdet Novitan koivuiset, ne luistivat ja lankakin erottui puikolta.

73E7337B-DD9A-4B73-ABE1-6DA65EE5ADA9.jpg

Kolmannella etapilla valitsin Adrienne Fongin mallin PB&W, jossa sai valita lisäykset reiällisenä tai ilman reikää. Neuloin pitsisukat. Puikkoina Knit Pron hiilikuituiset. Tässä harmittaa vähän lankavalinta: Dropsin Nord, jonka tiedän nukkaantuvan käytössä, lisäksi sileä lanka olisi ollut kauniimpaa. Näistä tuli omaan jalkaani sopivat ja hyvin istuvat. 
 

562630D2-EE1B-4FA3-9BB4-2495C9F71F0D.jpg

Seuraavaa etappia odotellessa jatkan muita, isompia kesäprojektejani.