6C1DDE18-5D36-4EC9-B25D-14A342F54D54.jpg
MARRASKUU

Raaka-Arska Sirppisilmä ja Eversti hiihtävät. Pohjoisessa on jo hyvin lunta ja pakkasta, ja latukone on tehnyt hyvän pohjan. Aivan eri luisto näin luonnonlumella, sanoi Sirppisilmä, joka aloitti hiihtokauden Vuokatin tykki- ja varastolumesta rakennetulla ensilumen ladulla. 

Takana on jo kolmekymmmetä kilometriä sujuvaa hiihtoa - vapaalla nyt, kun Hillevi ei ole mukana. Hillevi ei halua hiihtää yksin, mutta ei suostu opettelemaan luistelutyyliä. Hillevin kanssa ei kerry kilometrejä eikä sport trackerin ohjelma voi esitellä Facebookissa komeita karttoja ja reittikäyriä. Mutta nyt Hillevi halusi mennä hapanleipä kurssille ja miehet saavat hiihtää omaa tahtiaan. 

Laavulle on vielä kolme kilometriä, sitten pidetään tauko. Kaivetaan repusta taukolämmikkeet, kebytuntuvatakit, päivitetään face ja insta, juodaan termoksesta kahvia ja paistetaan makkarat. Sitten jaksaa taas hiihtää sen kaksikymmentä kilometriä, joka on matkaa takaisin mökille. Tai, mikä mökki. Hiihtokeskuksen hyvinvarustettuun lomaosakeeseen, joka Arska on vuokrannut apteekkariliiton kautta edullisesti. Lämmitetään sauna, ja saadaan maistella tuoretta ruisleipää, avataan oluet ja katsotaan telkkarista toiseksi uusin Bond-leffa. 

Marja Björk Raaka-Arska Sirppisilmä

Beate 10 pistettä

Repu 6 pistettä

Laiskiainen 5 pistettä

Anne 3 pistettä

Beate on aivan voittamaton, mutta kakkossijasta käydään kovaa kamppailua