image.jpg

Päivän ohjelmassa oli karjalanpiirakoita, koekakku ja vegaanisia/kananmunattomia marenkeja. Aamulla keittelin riisipuuroa karjalanpiirakoita varten. Muuten tein ihan samalla tavalla kuin viimeksi, mutta nyt laktoositon maito oli Arlan maitoa, ja puurosta tuli vaaleanpunaista. Johtuukohan maidosta? Tämä oli vähän yllättävää, puuro kuitenkin maistui tavalliselle. 

 

Puuron keiton aikana katselin Areenasta rästiin jääneitä englantilaisia sarjoa, ja lueskelin SLY-parini lähettämiä ohjeita. Paistoin sitten pienen (kuudesosa annosta) koekakun, jonka täytteeksi kehiteltiin eilisestä juustokakusta yli jääneitä pakasrevadelmia, loput äitienpäivän vadelmanmakuisesta tuorejuustosta ja kermavaahtoa. Kostutukseen käytettiin vaaleaa mehua, ja koristeeksi näin ex tempore -kakkuun nonparelleja. Mehevä ja maukas kakkupohja. Jonkin juhlien kakun taidan tehdä tällä ohjeella.

Kakkupohja JOY KAKKU (Stockmann-herkun ohje)

300 g pehmeää voita

450 g sokeria

1/2 vaniljatangon siemenet

6 kanamunaa

500 g jogurttia

600 g vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten, lisää jogurtti, lisää jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Paista 160 asteessa kahdessa erässä tai vuoassa.

image.jpg

Karjalanpiirakoiden jälkeen leivoin vielä Marenkejä kik-hernetölkin liemestä.

1,5 dl kikhernetölkin lientä

1,5 dl sokeria

Muutama tippa sitruunamehua 

Vaahdota kikherneiden säilöntäliemi kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja muutama tippa sitruunamehua. Kuivata 80-100 asteisssa uunissa 2-3 tuntia ja jätä vielä yön yli kuivumaan uuninluukku hiukan raollaan.

image.jpg