639A7953-0B1B-4825-AAB6-266D9BDEFD2D.jpg
Vanuttunut villasukka haastoi neulomaan maakuntalapasia: niiden maakuntien, joista itse tai suku on kotoisin, missä on asunut tai lomaillut, tai mikä muuten on tärkeä maakunta. Tässä pääsen helpolla, koska sukuni on ollut varsin paikallaan pysyvää - tai oikeastaan minun vanhempani asuivat siellä, mistä heidän vanhempansa olivat kotoisin. Itse muutin kotipaikkakunnalta opiskelemaan ja töissä olen sitten ollut opiskelumaakunnassa ja kotimaakunnassa. 

Sain joululahjaksi Pohjois-Pohjanmaan lapasten ja sukkien tekemispaketit, joissa on Pirtin kehräämön karstalankaa ja ohje. Sukkia olin ensin näistä ajatellut, mutta koska tuli tämä lapashaaste, niin ensin lapaset. Ne sukat saa sitten aikanaan maakunnasta kotoisin olevat poikani ja mieheni. Lankaa riittää, sen verran reilusti sitä sain. Neulebingossani on ruutu, jotain joululahjalangoista, eli sain yhden rastin bingoon.

Kirjoneuleeni tarvitsee harjoitusta, ja tämä oli sopiva projekti siihen. Vähän meni kaavion rivit sekaisin ensimmäisessä lapasessa, jota neuloessa katsoin samalla brittipoliisisarjaa. Omaan käyttöön tulevat, joten en purkanut. Sovelsin kokoa omaan pieneen käteeni sopivaksi eli aloitin peukalokiilan korkeammalta, jotta sain kärjen kuvion sopivaan kohtaan. En näet pidä liian pitkistä lapasista. Keskellä kämmentä oleva tumma raita on mielestäni outo, mutta tässä neuloin siihen valkoisella pystyraitoja, ja pidän tästä enemmän. Neljä kerrosta matalampi kämmenosa osoittautui sopivan kokoiseksi, samoin neuloin lyhyemmän peukalon. Lämpö mielessä näpersin peukalonkin kirjoneuletta. 

43EB2C08-216C-4C1F-8B76-35D2373D304F.jpg