Viime talvena ostin alannusmyynnistä runebergin tortut -vuoan, tarkoitukseni oli leipoa siihen torttuja ja viedä ne vuokineen syntymäpäivälahjaksi kuopuksen kummitädille. Aikatauluongelmien vuoksi menimme sen verran myöhässä niille syntymäpäiväkahveille, että sesonki tuntui jo olevan ohitse. Tänä vuonna mies lupasi leipoa Runebergin torttuja, koska minä en ehtinyt Tsaikovskin kuuntelulta niitä leipomaan. Leipuri ei kuitenkaan muistanut vuoan lahjoitussuunnitelmaani vaan kumosi, kostutti ja koristeli tortut, eikä niitä olisi saanut ehjinä enää vuoasta tarjolle, jos olisi ne uudelleen vuokiin asetellut. Joten vuoka jäi meille ja viikonloppuna hän leipoi omalle perheelle uuden annoksen. Mies kehitteli vuosia sitten mieleisensä reseptin, mutta moneen vuoteen näitä ei ole itse leivottu, vaan ostettu kaupasta Antellin runebergintorttuja, koska niistä pidämme itse niin paljon.
JUHAN RUNEBERGIN TORTUT
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
4 - 4,5 dl seosta, jossa on digestive- keksejä ja piparkakkuja jauhettuna, korppujauhoja ja mantelijauhetta.
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
0,5 dl maitoa
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten, lisää keskenään sekoitettu kuivat aineet ja lopuksi maito. Jaa taikina vuokiin, ihan tavalliset muffinivuoat käyvät. Paista 200 asteessa vuokien koosta riippuen 20-30 minuuttia.
Kostutus:
2 dl vettä
1 rkl sokeria
Muutama tippa karvasmanteliaromia
Koristeluun
Vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.