7CBDA66F-A6C6-4D5A-966F-1680A31D127F.jpg
Ostin ricottaa jo vapuksi, mutta vappuna riitti leivonnaisiksi rosetit ja kaupan pikkumunkit. Leivoin nyt äitienpäivänä Yhteishyvän ohjeella sitruunaisen mantelijuustokakun. Puikoillanikin-blogissa tätä oli leivottu huonolla menestyksellä pääsiäiseksi, mutta uskaltauduin kuitenkin testaamaan ohjeen, koska olen innostunut italialaisista levontaohjeista.

https://yhteishyva.fi/reseptit/sitruunainen-ricotta-mantelikakku/2udwTYT43l2W2P2L9mZJz4

Tähän ei tullut ollenkaan leivinjauhetta vaan kohottavana aineksena on valkuaisvaahto. Ihan täsmälleen en ohjetta noudattanut, unohdin tykkänään mantelilastut päältä, ja sekoitin vehnä- ja mantelijauhot keskenään. Lisäksi jouduin arvioimaan mantelijauhon määrän, kun luin ohjeelta huonosti ja olin jo sekoittanut kulhoon 1 dl, ja piti olla 2 x 80g. Luulin myös, että meillä on sitruunoita, mutta ne oli poika käyttänyt viikolla ruoanlaitossa, joten käytin kaksi kuivahtanutta limettiä.
 

Puikoillanikin blogin kakkukokemuksen mukaan paistoin kakkua 10 minuuttia pidempään kuin ohjeessa. Kakku oli keskeltä pehmeää ja kosteaa, mutta selvästi kypsää. Söimme sitä pensasmustikoiden ja kahvin kera jo samana päivänä ja hyvää oli. Ohjeessa mainitaan, että tämä kakku on parempaa vasta parin päivän päästä.

E589BC13-ECBC-457B-892F-6E5C0243411B.jpg