6089061C-07D2-4237-B944-B6919B615183.jpg 
Helmikuu

Ulkona on liian kova pakkanen hiihtämiseen, joten tarkkailutonttupartio pujahtaa uimahalliin, huomaamatta portin ali ja pukuhuoneeseen. Ihmisille on seinillä monenlaista ohjetta ja kieltotaulua pukuhuoneessa ja suihkutiloissa. Vaikka pukuhuoneen kaapeilla on tungosta, ei pukkarissa vallitse kaaos, vaan riisujat ja pukeutujat toimivat sopuisasti lomittain. 

Tonttuja huvittaa suihkuhuoneessa kuvallinen ohje huolellisesta peseytymisestä ennen altaaseen menoa. Ihan kuin humoristisessa kuvassa lentelisi koiperhonen naisen pään päällä. 

Allasosastolla on vilskettä. Isossa altaassa on menossa monet uimaseuran treenit ja lapset kauhovat vettä peräkanaa. Yhdellä radalla on menossa harjoistuskilpailu ja lasten kannustushuudot kaikuvat kaakeliseinistä. Reunarata näkyy varatun vesijuoksijoille, ja tukevat tädit etenevät rauhalliseen tahtiin rinnakkain, ystävän kanssa jutellen. Onneksi ei ole ruuhka-aika, vaan altaassa on hyvin tilaa eikä ole ohittelin tarvetta. Täällä näyttä jollakin rouvalla olevan tyylikäs kampaus, meikit siististi kasvoilla ja hajuvesipilvi ympärillä. Tonttu miettii, mihin jäi se koiperhonen, muuten rouva on kuin julisteen varoittava esimerkki. 

Kuntoaltaalla näyttää olevan alkamassa vesijumppa, ohjaaja jakaa osallistujille lötköpötköjä jumppavälineeksi ja reippaan musiikin tahdissa aloitetaan polvennostojuoksua ja pötkön kanssa nyrkkeilyä. Allas on tontille liian syvä jumppaamista varten, joten tontut pujahtavat lastenaltaalle; siellä onkin menossa uimakoulu. Pienten lintumerenneitojen ryhmä harjoittelee liukumista ja punaisten renkaiden  poimimista veden alta. Kaikilla tuntuu olevan hauskaa, ja uimakouluun jälkeen lapset kävelevät jonossa kädet edelläkulkevan hartioilla kohti suihkua ja saunaa. Paitsi, kun kahvion kohdalla vilkutetaan kahviossa odottaville vanhemmille. Lämpimässä altaassa on myös loppumassa vauvauinti, ja eläkeläiset odottavat jo altaan reunalla, että vesihierontasuihkut taas käynnistyisivät ja kipeät hartiat saisivat rentouttavaa hierontaa.

Ison altaan syvään päähän on aidattu alue kajakkiharjoituksia varten. Melojat harjoittelevat eskimokäännöksiä ja kajakin kaatumista. 

Iltapäivä ja ilta on kulunut tarkkailupartiolla nopeasti, ja nälän yllätettyä he päättävät lähteä saunan ja suihkun kautta kotikoloon illalliselle. 
 

Päivän kirja olikin hyvin piilossa, mutta Beate löysi Patricia Cornwellin Kaaos -teoksen. Piste siis Beatelle.


Repu 2 pistettä

Beate 1 piste