F9A07093-DB85-4713-8E97-F1B8DDA34FDC.jpg

Syntymäpäiväsankari valitsi uudesta Leivotaan-lehdestä toivekakun. Hän päätyi kinuskijuustokakkuun, johon ei tarvita uunia vaan pakastin. Tällä viikolla leivoin jo suklaa-basilikakakun, mutta siitä en muistanut ottaa kuvaa. En tehnyt siitä gluteenitonta, koska mökkiolosuhteissa minulla ei ole kotivarastoja käytössä: käytin kaurahiutaleita ja vehnäjauhoja sekä tavallista sokeria. Vähän mutakakkutyyppinen, herkullista vaniljajäätelön kanssa. Söimme melko lämpimänä.

https://jarvikyla.fi/suklaa-basilikakakku-gluteeniton/


KINUSKIJUUSTOKAKKU

Pohja:

15 digestive-keksiä murskattuna (laita keksit muovipussiin ja painele ne murskaksi kaulimella)

100g voita sulatettuna

(suolapähkinöitä, murskataan keksien kanssa monitoimikoneessa, minulla ei ollut monitoimikonetta käytettävissä)

sekoita keksimurut sulatettuun voihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

600 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl sokeria (en laittanut näin paljoa)

1 tlk kondensoitua maitoa, joka on keitetty kinuskiksi

2 dl vaahdoksi vatkattua kermaa

Vaahdota kerma, sekoita sähkövatkaimella toisessa kulhossa tuorejuusto, kondensoitu maito ja sokeri. Sekoita kermavaahto joukkoon. Kaada pohjan päälle ja laita kakku pakastimeen vähintään 6 tunniksi.

Kuorrute:

100 g tummaa suklaata

1 dl kermaa

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi, kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada suklaarouheella päälle, sekoita kunnes suklaa sulaa kermaan. Kuorruta kakku hieman jäähtyneelllä suklaakuorrutteella. 

Ohjeen mukaan kakku koristellaan kermavaahtoruusukkeilla, suolapähkinärouheella ja suklaaströsselillä. Minä koristelin mansikoilla, lakoilla ja vadelmilla.

5DF94270-E66F-4D0F-96AF-6F6921352081.jpg