8A696F1E-E6A1-4C94-B897-9AB93AF80187.jpg

Tonttutyttö Vohveliina on livahtanut pukin reen pakkaustalkoista tarkkailemaan Niemisten naapuruston jouluaaton tapahtumia. Vohveliina on kiivennyt omenapuun oksalle, josta hän näkee koko pihapiirin ja asuntoihin sisällekin.

Naapurin Heikille ja Lilalle tulee jouluvieraita etelästä. Autosta kannetaan iloisen puheensorinan ja tervehdyshalausten saattelemana suksia, pulkkia, suuria kukkapaketteja ja salaperäsiä säkkejä, josta pilkistää kirjavaa paperia ja kiemuraista lahjanauhaa. Heikki on sytyttänyt portinpieleen ulkotulet ottamaan vieraita vastaan ja sisältä kantautuu ulos poistuvan kinkun tuoksu.

Vainioilla näköjään siivotaan vielä viimehetken siivouksia, kantoivat äsken kuusen sisään, joten varmaan imuroivat kuusesta karisseet neulaset eteisestä. Vainioin äiti on vielä aattonakin töissä, mutta perhe on jo rauhoittunut jouluun siihen mennessä, kun äiti tulee töistä kotiin. 

Iltapäivällä pihoihin alkaa ajaa autoja, joista koteihin kiiruhtaa joulupukkeja, osa yksinään tukevaan sauvaan nojaten, jollakin on mukana muori ja jollakin tonttu kitaran kanssa, kaikki he löytävät portailta lahjasäkkejä ja koreja, joiden kanssa katoavat hetkeksi sisään. Vohveliina katselee perheiden jouluiloa ulkoa ikkunan läpi kuin pieni lankarullatyttö: kuusten ja kynttilöiden loisteessa perheissänautitaan jouluruokia, avataan lahjapaketteja, lauletaan joululauluja yhdessä, lapset leikkivät uusilla leluillaan ja vanhemmat siemailevat glögiä koreista mukeista. 

Vohveliina kuulee yhtäkkiä poronkellon kilkutusta ja se oikea Korvatunturin pukki huhuileekin kohta Vohveliinaa mukaan rekeen. On aika palata Korvatunturille.

 

Päivän pisteen vei nopeimpana Anne, Sartsa saa papukaijamerkin uskollisesta tyylissä pysymisessä. Voiton vei Beate ja kakkossijalle ylsi loppukirin jälkeen Possu. Kolmossijaa onkin useampi jakaja.

Beate 9 pistettä

Possu 5 pistettä

Repu, Puikko ja Anne 3 pistettä

Anjuska ja Mira 1 piste

Sartsa papukaijamerkki

Kiitos osallistujille, minulla on ollut hauskaa tämän kalenterin kanssa. Repulle kiitos, että sain kopioida ideasi. Ajattelin palkita kaksi parasta, joten Beate ja Possu lähettäkääpä osoitteenne (saukkomartta at hotmail piste com), niin postittelen jotain palkintoa.