Kaapissa oli DaCapo bites -pussi, josta kehittelin täytteen kääretorttuun. Oli tarpeen tehdä gluteeniton ja laktoositon leivonnainen, joten käytin loput kaapissa olleesta gluteenittomasta kaurajauhosta. Lainasin pohjan ohjeen Elämää keltaisessa puutalossa -blogista, ja sovelsin siitä suklaisemman version. (Muutenkin tämä on SLY postaus, koska käytin toukokuun paketissa saamaani kaakaota)
Täyte, joka kannnattaa tehdä hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä vaahdottamista vaille valmiiksi.
130 g DaCapoa
1dl kermaa
1 prk mascarponejuustoa (kaupassa oli laktoositontakin)
Sulata suklaat kermaan, vaikkapa mikrossa. Sekoita ja jäähdytä. Sekoita suklaakerma mascarpone-juustoon ja jäähdytä hyvin jääkaapissa. Vatkaa kylmänä vaahdoksi.
Pohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl kaurajauhoja
2 rtk kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri, sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne varovasti kananmuna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperrin päälle, levitä täyte levyn päälle ja rullaa kääretortuksi.
Aivan tuoreena kaurainen kääretorttu on pehmeää, mutta teon tämän matkalle mukaan kahvileiväksi, seuraavana päivänä maku oli kyllä hyvä, mutta rakenne murenevaa. Syödään siis lusikalla lautaselta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.