IMG_0330.jpg

Kaapissa oli DaCapo bites -pussi, josta kehittelin täytteen kääretorttuun. Oli tarpeen tehdä gluteeniton ja laktoositon leivonnainen, joten käytin loput kaapissa olleesta gluteenittomasta kaurajauhosta. Lainasin pohjan ohjeen Elämää keltaisessa puutalossa -blogista, ja sovelsin siitä suklaisemman version. (Muutenkin tämä on SLY postaus, koska käytin toukokuun paketissa saamaani kaakaota) 

Täyte, joka kannnattaa tehdä hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä päivänä vaahdottamista vaille valmiiksi. 

130 g DaCapoa

1dl kermaa

1 prk mascarponejuustoa (kaupassa oli laktoositontakin)

Sulata suklaat kermaan, vaikkapa mikrossa. Sekoita ja jäähdytä. Sekoita suklaakerma mascarpone-juustoon ja jäähdytä hyvin jääkaapissa. Vatkaa kylmänä vaahdoksi.

Pohja

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

3 dl kaurajauhoja

2 rtk kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne varovasti kananmuna-sokerivaahtoon. Levitä taikina uunipannulle ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperrin päälle, levitä täyte levyn päälle ja rullaa kääretortuksi. 

IMG_0331.jpg

Aivan tuoreena kaurainen kääretorttu on pehmeää, mutta teon tämän matkalle mukaan kahvileiväksi, seuraavana päivänä maku oli kyllä hyvä, mutta rakenne murenevaa. Syödään siis lusikalla lautaselta.