F95B5998-8789-40D5-BE6E-659E937638B5.jpg

Meillä on jo vuosia ollut perinteenä paistaa rosetteja vapuksi. Muistelin pikkutyttönä ihmetelleeni äidin keittiössä rosettirautaa, ja lueskelleeni äidin keittokirjasta rosettien ohjetta. Kevyen ja rapean näköiset roserit näyttivät kirjan kuvassa niin herkullisilta. En kuitenkaan muista, että äiti olisi koskaan rosetteja paistanut, hänen bravuurinsa olivat pikamunkkit, jotka ovat oikeasti herkullisia. Jossain vaiheessa ostin itselleni rosettiraudan; silloin se löytyi ihan ensimmäisestä marketista, josta sitä menin ostamaan. 

 

ROSETIT

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl maitoa

1-2 munaa

1 rkl sokeria

0,5 tl suolaa

2 rkl olutta

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. 

Lämmitä öljy 180 asteiseksi. Upota rosettirauta aluksi öljyyn ja kun se on kuumentunut, nosta pois, valuta öljy pois ja kasta taikinaan. Älä upota taikinaan vaan kasta melkein raudan melkein yläreunaan asti. Friteeraa rosetti öljyssä kullanruskeaksi ja irrota raudasta. Valuta rosetista öljy talouspaperin päällä. Kuumenna rauta öljyssä ennen kuin paistat seuraavan rosetin. Sokeroi valutetut rosetit.

61DA25B0-AF77-4AD9-906A-73E3ADC76813.jpg

Tällä muotilla tulisi kauniimpia rosetteja, mutta tästä niitä on vaikeampi irrottaa kuin tähden mallisesta.