IMG_0420.jpg

Naapurien kanssa juodut Marjatan-päivän kahvit ovat jo muodostuneet perinteeksi. Taloyhtiössämme on neljä Marjattaa joko ensimmäiseltä tai toiselta nimeltä. ja koska meillä niitä on kaksi, kutsuin kaksi muuta kahville/teelle. Kahvittelu oli hauskaa ja lopussa toinen naapureista totesikin, että ensi vuonna uudelleen! Olen aina pitänyt nimipäiväkahviperinnettä hienona ja viehättävänä sosiaalisen kanssakäymisen muotona, nimi ja yleensä kalenterista löytyvä nimipäiväei ole mikään salaisuus - ja miten hyvä tekosyy tavata ihmisiä. Syntymäpäivä on jotenkin virallisempi ja vuosien karttuminen joillekin salaisuus, mutta nimipäivä on jotenkin neutraalimpi asia.

IMG_0419.jpg

Testasin muunnelmaa Pirkka-lehden maapähkinävoijuustokakusta. maustoin juustoseoksen nyt limetillä, ja vadelma tuli mauksi ihan sattumalta, kun luulin jääkaapissa olevan entuudestaan yhden rasia maustamatonta tuorejuustoa, ja ostin vain kaksi. Siinä yhdessä olikin jotain muita tähteitä, mutta paahtoleivän päällä käyttämääni vadelmanmakuista tuorejuustoa oli vielä lähes täysi rasiallinen, joten käytin sen.

IMG_0417.jpg

LIME-VADELMAJUUSTOKAKKU

pohja:

200 g digestive-keksejä muruiksi jauhettuna

75 g voita sulatettuna

täyte:

3 rasiaa tuorejuustoa, joista yksi voi olla vadelmanmakuista

3 kananmunaa

1 prk ranskankermaa

2 rkl maissitärkkelystä

½ dl sokeria

1 limetin raastettu kuori ja puritettu mehu

pinnalle:

vadelmia

kinuskikastiketta tarjoiluun

Sekoita hienonnetut keksit ja voisula ja painele seos pieneen irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille (halkaisija 18-20 cm)

Sekoita täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min, peitä kakun pinta leivinpaperilla puolen tunnin paistamisen jälkeen. Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin, luukku raollaan, noin tunniksi, jotta kakun keskiosa ei vajoa. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin. Poista vuoasta vasta täysin kylmänä. Asettele vadelmat kakun päälle, tarjoa kinuskikastikkeen kera.