Ostin ensimmäisen kertaa Laine-lehden. Ostin, kun se oli myynnissä ihan tavallisessa marketissa ja ajattelin, jos on menekkiä, niin on jatkossakin myynnissä ja useamman neulovan saatavilla. Kaikilla ei ole käsityökauppaa lähellä, eivätkä kaikki halua maksaa verkkokaupan postitusmaksuja. 
B8C201D9-F814-4B5C-B58D-BA8ACACDD7E9.jpg

Lehdessä on useampikin minua miellyttävä malli, joihin minulla on varastossa sopivaa lankaakin. Soe-paita neulotaan paksusta langasta, ja harmaata Kainuun harmas -lankaa olin ostanut kesällä paitamäärän. Oikeasti olin ostanut pari vyyhteä jo edellisenä kesänä, ja viime kesänä ostin lisää ja sattumalta kaupassa oli vielä samaa erää. Lanka oli mukavaa neulottavaa ja takertui vain vähän neuloessa. 

9531AD2C-B43D-4C9D-A489-13BD166B44AE.jpg

Kaulus näytti lehden kuvissa matalammalta, mitä neuleessa ohjeen mukaan tehtynä on. Olin kuullut, että osalla etuosaan tulee ikävää poimua rintakehälle ja siksipä muokkasin hieman lyhennettyjä kerroksia lyhyemmäksi ja neuloin niitä yhden enemmän. Malli sopinee erityisen hyvin harteikkaalle, mutta ei minunkaan päälläni sovitetaessa poimuttunut yhtään. 

Kauluksen sivusta hihansuihin asti on hauskana yksityiskohtana palmikkokuvio, helman sivuissa on pienet halkiot ja takaosa on etuosaa pidempi. Ohjeessa malli in hyvin lyhyt, mutta neuloin seka sileää osuutta että resoreita reilusti pidemmiksi, koska siten paita on mielestäni klassisempi ja pidempään käyttökelpoinen. Lisäksi halusin käyttää koko langan. Siltikin pieni kerä jäi jäljelle, mutta siitä saa raitoja johonkin sukanvarteen.

CFE97F71-E245-4D8B-86F1-6A3AA5F853EC.jpg

Lanka on kastelun jälkeen pehmeän tuntuista ja toivonkinnyt muutamaa kylmää päivää, jotta voin testata paksua ja lämmintä paitaa. Lankaa kului 502g.