image.jpg

Ennen Afrikan-matkaa olin varannut lankaa Niina Laitisen yllätys-KAL lapasia varten, en kuitenkaan ehtinyt aloittaa niitä, kun näin Novitan suloiset pupusukat, joiden ohje jatkuu kerran viikossa. Aloitin vasta, kun ohjetta oli tullut jo kaksi viikkoa, eli aikalailla myöhässä, mutta tavoitteena oli neuloa pääsiäisenäkin. Lankaa oli omassa varastossa, pellavanvärinen ja vaaleanpunainen ihan uusia keriä, valkoista keräilin eri sukkien jämälangoista, ja tummasta marjapuuronpunaisesta neuloin jo Kauan katsoin -sukat matkaneuleena, mutta se oli 200g kerä, joten siitä jäi vieläkin tähteeksi.  Kotoa löytyi siis melkein ohjeen alkuperäisiä värejä. 

0804415C-7AB8-4831-A1A1-D7D090ECBB8D.jpg

En ole kokenut kirjoneuloja, joten neule on epätasaista, ei kuitenkaan kovin pahasti kiristä kuin parissa kohdassa. Enkä jaksanut enää terään neuloa kirjoneuletta vaan neuloin raitoja. Pellavanvärinen lanka ei olisi riittänytkään ohjeen mukaiseen malliin. Toisaalta haluan sukkien mahtuvan kenkiin, ja sileä neule mahtuu paksua kirjoneuletta paremmin. Näistä tuli isot, ihan ylipolvensukat, koko ainakin 39 ja pohkeen ympärysmitta enemmän kuin minulla, vaikka en mikään tikkujalka olekaan. Ehkä vielä silmukoin pupuille korvat ja hännät sekä koreihin munia tai kukkia.

image.jpg

Samalla, kun aloittelin näitä, jatkoin pohtimista, mistä langasta neuloisin Glacier-tunikan, johon ostin ohjeen Louhittaren luolan neulemiitissä. Tuulia oli sellaisen kutonut sinisävyisillä langoilla ja ihastuin. Kotona olen pohtinut, mikä lanka riittäisi edes villapaitapituiseen, ja millä saisin sopivan neuletiheyden, hankitut villapaitalangat olivat vähän paksumpia tai sitten ohuemmista oli liian vähän. Kävin sitten läpi kassin, jossa on ns paremmat lankani, ja löysin viime kesänä Louhittaren luolasta ostamani merino-silkki-langan, jotka ostin juuri villapaitaa varten, ja ne odottivat vain oikeaa ohjetta. En ollut unohtanut näitä, mutta eivät vain tulleet mieleen, muistelin niitä paksummiksi kuin olivatkaan. Mieli tekisi myös aloittaa ns ajatukseton neule eli todennäköisesti Taina- huivi, tai toinen pöllöhuivi, etäkokouksiin käsille tekemistä.