8BB461E2-F621-4E7F-B101-6BF3941E16E7.jpg

Hiihtolomavieraallamme on nimipäivä ja sen kunniaksi leivoin kakkua.

En ole ollut ihan tyytyväinen vimeisimpien juutokakkujeni koostumukseen, tuorejuusto-kermavaahtoseoksella kakusta tulee mielestäni vähän liian raskasta ja tuhtia, joten testailen nyt kakun koostumuksen keventämistä, ja kuitenkin helpoilla ja yksinkertaisilla ohjeilla.

Makumaailmaa kehittelin tällä kertaa sen mukaan, mitä oli kotona valmiina. Matcha-teejauheella sain kivan vihreän värin ja kaapissa oli mojito-makupastaa, jota tilasin joskus jostain leivontatarvikkeiden verkkokaupasta. Koristeluun vihreitä kuulia, vihreitä nonparelleja ja kuivattua minttua Kakun koostumus on mukavan sileä ja napakka, maku ei ole kovin voimakas eikä matcha-tee oikeastaan maistu. Käytin 20 cm irtopohjavuokaa, unohdin reunakalvon, joten reunasta ei tullut niin siistiä. Maustamiseen voi käyttää sitruunatuorejuustoa ja -jogurttia ja tuoretta vahvaa minttua silputtuna.

MOJITO-JUUSTOKAKKU

7 Digestive-keksiä

25 g voita

 

350 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl maustamatonta jogurttia

1 dl sokeria

½ tl vaniljaa

1½ rkl Matcha-teejauhetta

3 tl Mojito-makupastaa

6 liivatelehteä

2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murskaa digestivekeksit ja sekoita keksimurskeeseen sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Sekoita tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja mausteet keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää ohuena nauhana hyvin sekoittaen juustoseokseen, lopuksi kääntele kermavaahto joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa yön yli.

031A116F-DD45-4051-91C7-8E2A2A49A4DF.jpg