604C20E5-2397-4B80-A173-3F538FECB733.jpg

Niemiset ovat sopineet ystäviensä Kuparisten kanssa menevänsä laulamaan kauneimpia joululauluja. Kaupungin kaunein, jugendtyylinen kirkko on hyvin suosittu ja perheet ovat sopineet tapaavansa perillä kello kuusi, jotta ehtivät saada hyvät paikat ennen tilaisuuden alkua ja kirkon täyttymistä. 
Kirkossa on ihana jouluinen tunnelma, kynttilät on sytytetty ja joulukuusi valaistu. Seimiasetelmakin on muodostumassa, Maria ja Joosef löytyvät kirkon eteisestä matkalla verollepantaviksi. Hyväntuulinen puheensorina kuuluu kirkossa, kun tuttavat tapaavat toisiaan, seurakunnan puhallinorkesteri virittelee soittimiaan ja odotteluaika kuluu perheiden lapsiltakin joutuisasti. Seurakuntamestari kuuluttaa ja kehoittaa tiivistämään penkkien keskelle, jotta myöhemmin tilavat mahtuvat istumaan penkkien päihin. Lisää tuoleja kannetaan varastosta kirkkosalin seinustoille.

Kapellimestari astuu orkesterin eteen ja Arkihuolesi kaikki heitä kajahtaa orkesterin säestyksellä. Mintusta tuntuu, että nyt lauletaan kaikki laulut vihkosta. Tutut vanhat laulut lauletaan täysin rinnoin, uudemmat harjoitellaan aremmilla äänillä, kuin tunnustellen säveltä. Viimeisenä noustaan laulamaan seisten Maa on niin kaunis. Joulun tunnelma ympäröi kaikkia ja kiitävi aika jää soimaan korvamatoma.

Beate 5 pistettä

Repu 3 pistettä

Anne 2 pistettä

Puikko,koukku & ompelukone 2 pistettä 

Anjuska 1 piste