D8ED143C-8271-4914-B0EA-F809930DFB29.jpg
Annanpäivänä Niemiset ajavat annanpäiville maalle Oswald-enon ja Anna-tädin luokse. He ovat lapseton pariskunta, ja Niemisen lapset saavat aina erityiskohtelun. Joka joulu lapset hakevat annanpäivänä joulukuusen Oswald-enon kanssa enon metsästä. Tänä vuonna lunta on niin vähän, etteivät lapset tarvitse suksia vaan kuusimetsään voidaan mennä jalkaisin. Eno on jo kesällä sulan aikaan katsonut valmiiksi hyvän, joulukuusessa sopivan kuusen, mutta aina hän kuitenkin kiertelee metsässä lasten kanssa etsimässä sitä metsän kauneinta puuta. Kuusen valinta onkin vaikeaa, tuossa on oksia vain toisella puolella ja tuossa on kaksi latvaa ja yksi on muuten kaunis, mutta hailakan värinen. 

Vihdoin se kaunein ja tasaisin, vihrein ja tuuhean kuusi löytyy ja eno sahaa sen tyvestä poikki. Eno asettuu puun tyven puolelle kantamaan ja lapset vuorottelevat latvapuolelle. Joonaksen keskittuminen herpaantuu, kun läheisessä puussa kuuluu rapinaa tai lumessa on jäniksen jälkiä. "Katse kantapäihin", eno komentaa Joonasta, kun kuusen latva yrittää kulkea eri polkua kuin tyvipää. Minttu pysyy veljeään paremmin kurssissa ja seuraa enon jalkoja katseella. 
 

Sisällä Anna-täti on jo keittänyt kahvia ja kaakaota ja kattanut runsaat nimipäivötarjoilut. Tuvassa on lämmintä ja tummelmallista ja ikkunana takana ulkona on sininen hetki,

D0A79126-1B78-4E43-9783-69ABE4CEF68F.jpg

Anna Mäkilän Katse kantapäihin oli oikea vastaus. Pistetilanne kiristyy

Repu 3 pistettä

Beate 3 pistettä

Anne 1 piste

Anjuska 1 piste

Puikko,koukki&ompelukone 1 piste