F8E63D45-94CC-4F37-A166-1B96873D0954.jpg
LOKAKUU

Päivän valoisa aika lyhenee päivä päivältä ja on taas aika siirtää kellot talviaikaan. Tonttujoukossa kiertää jokasyksyinen kysymys, mihin suuntaan kelloja siirretäänkään. Kärsivällisesti Elmeri jaksaa kerta toisensa jälkeen neuvoa: " Kesään päin, kesään päin." Taaksepäinhän viisareita siirretään ja saadaan yöhön yksi tunti lisää.

Mitä sillä tunnilla nyt voisi tehdä. Kultasuu ja Pasi aikovat nukkua; pitkä yöuni on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Punaposki iloitsee, että saa lisää elokuvankatsonta-aikaa. Taimi suunnittelee tarkkailevansa pidempään tähtiä observatoriossa, jos vain taivas olisi pilvetön. Hyvällä onnella voisi olla revontuliakin. Elmeri suunnittelee lähtevänsä yökalaan, mitä muut vähän ihmettelevät, lokakuinen yö on kylmä ja järvellä on varmasti hyytävää.

Ihmisten tarkkailussa pitää tähän aikaan olla tarkkana; täysikuu ja kellojen siirtely sekoittaa monen ihmisen mielen ja silloin saattaa miinuksiakin kertyä. Illan pimeän ajan lisääntyminenkin houkuttelee hämärähommiin, ja kaikki pitää kirjata ylös. Risuja saattaa saada lahjaksi joku muukin kuin Tupu-kaniini.

Agatha Christie: Kellot

Beate 9 pistettä

Repu 5 pistettä

Laiskiainen 5 pistettä

Anne 3 pistettä