Vuotuisin rapujuhliin ystävien luona olen perinteisesti tehnyt jälkiruoan ja itsetehdyn majoneesin, ja mies on leiponut rapufoccacian. 
Yhtenä vuonna leivoin mustaherukka-sinihomejuustopiirakan ja kukkaruukun näköisiä suklaavanukkaita. https://saukkiksen-leipomuksia.vuodatus.net/lue/2018/09/suklaapannacotta-orvokkiruukut
Tänä vuonna päädyin itsetehtyyn jäätelöön.

7882A9CE-79C0-4E07-AF80-7F97BA73E225.jpg

SITRUUNAINEN MUSTIKKAJUUSTOKAKKUJÄÄTELÖ

3 dl mustikoita

1 rkl limettimehua

0,5 dl glukoosisiirappia

4 dl kuohukermaa

1 purkki kondensoitua maitoa

200 g sitruunanmakuista tuorejuustoa

digestivekeksejä ja orvokin kukkia.

Soseuta mustikat limettimehun ja glukoosisiirapin kanssa. Vaahdota kerma. Toisessa kulhossa vatkaa tuorejuusto tasaiseksi, lisää kondensoitu maito ja vatkaa kuohkeaksi.

Sekoita kermavaahto juusto-kondensoitu maito -vaahtoon, sekoita kevyesti mustikkasose. Kaada pakkasenkestävään vuokaan, ripottele pinnalle keksimuruja ja koristele orvokinkukilla.

Pakasta vähintään 5 tuntia.