Vuotuisin rapujuhliin ystävien luona olen perinteisesti tehnyt jälkiruoan ja itsetehdyn majoneesin, ja mies on leiponut rapufoccacian.
Yhtenä vuonna leivoin mustaherukka-sinihomejuustopiirakan ja kukkaruukun näköisiä suklaavanukkaita. https://saukkiksen-leipomuksia.vuodatus.net/lue/2018/09/suklaapannacotta-orvokkiruukut
Tänä vuonna päädyin itsetehtyyn jäätelöön.
SITRUUNAINEN MUSTIKKAJUUSTOKAKKUJÄÄTELÖ
3 dl mustikoita
1 rkl limettimehua
0,5 dl glukoosisiirappia
4 dl kuohukermaa
1 purkki kondensoitua maitoa
200 g sitruunanmakuista tuorejuustoa
digestivekeksejä ja orvokin kukkia.
Soseuta mustikat limettimehun ja glukoosisiirapin kanssa. Vaahdota kerma. Toisessa kulhossa vatkaa tuorejuusto tasaiseksi, lisää kondensoitu maito ja vatkaa kuohkeaksi.
Sekoita kermavaahto juusto-kondensoitu maito -vaahtoon, sekoita kevyesti mustikkasose. Kaada pakkasenkestävään vuokaan, ripottele pinnalle keksimuruja ja koristele orvokinkukilla.
Pakasta vähintään 5 tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.