5F5B207C-A63E-40D8-ADA4-99C3E264A57B.jpg

Lokakuun SLY-parini, RedDragon, lähetti minulle kurpitsateeman mukaisen ohjeen kurpitsaisista energiapalloista. Nämä ovat vegaanisia, maidottomia ja sokerittomia, mutta eivät gluteenittomia. Tekeminen oli helppoa ja parini vinkkasi näiden kuivattamisen yön yli uunissa patukoiksi muotoiltuna, jolloin on helpompi ottaa mukaan eivätkä tarvitse jääkaappisäilytystä. Ohjeessa oli monta oman kokemuksen -vinkkiä tekemiseen. Ohjeen kappalemäärä on ohjeellinen, minä pyörittelin 14 kappaletta, joku toinen tekee isompia ja joku taas pienempiä. 

 

ENERGIAPALLOT KURPITSASTA 12 kpl

2 dl rusinoita

2 dl cashew-pähkinöitä

1,5 dl kurpitsapyrettä 

8 rkl Sunspelt Tyrni-spelttikuitulisää

2 tl kanelia

Aloita tekemällä kurpitsapyre (tai käytä valmista sosetta, minä käytin keitettyä ja soseutettua kurpitsaa) Halkaisen kurpitsa ja paahda uunissa 180 asteessa 45 minuuttia. Kun kurpitsa on kypsää, kaavi kurpitsan hedelmäliha kuorista ja anna jäähtyä.

Soseuta kaikki ainekset yleiskoneessa tasaiseksi massaksi. ( helpottaa, jos lisää aineet yleiskoneeseen yksitellen, ensin rusinat ja pähkinät, sitten kurpitsasose ja spelttilese)

Pyörittele massasta pieniä palloja. Jos massa tuntuu erittäin löysältä, voit antaa sen seistä hetken jääkaapissa ennen muotoilua,

Valmiit pallerot voi vielä koristella pyörittelemällä ne esim pähkinärouheessa. Siitepölyrakeita en uskalla kokeilla, epäilen kerran saaneeni nokkosrokkoa ravintolan jäätelöannoksen siitepölyrakeista, ehdokkaana oli myös muut sen ruokailukerran erikoiset luonnonantimet, jotain sammalenjuuria tms. Nämä voisi viedä työpaikalle jääkaappiin iltapäivän välipaloiksi.