4B5C8EF5-C39A-4EC4-91E6-34BF15A82CDC.jpg
Kodin kuvalehden kuukauden sukkaohje oli kesällä Niina Laitisen Sata kesää, tuhat yötä -pitsisukat. Sovelsin tästä ohjeesta jo pienen pitsireunan jämälankasukkien varteen aikaisemmin. Nyt neuloin koko ohjeen verran pitsiä. Tämä on varsinainen mysteerilanka, ostin sen viime syksynä Oulun kädentaitomessuilta. Hohtavan punainen väri kutsui minua ja ostin vyyhdin. En muista keneltä, sen muistan, että minulle kerrottiin lankaa  menneen niin paljon, etteivät ehtineet kaikkiin vyyhteihin lisätä vyötteitä. Sen kuitenkin muistan, että paksumpaa sukkalankaa ostin - mutta langan paksuutta en muista. Vertailin Nalleen, Oonaan ja Seiskaveikkaan. Nyt neulottuna tuntuu Seiskaveikan paksuiselta, vaikka lankana vaikutti sananvahvuiselta kuin Nalle. 

Ohjehan on tehty ohuemmalle langalle eli Louhittaren luolan Väinämöiselle, mutta puikon reunasta oli helppo vähentää silmukoita pitsikuvion pysyessä edelleen kokonaisena. Neuloin kolmosen puikoilla, 14 silmukkaa puikolla (2. puikolla 13 silmukkaa). Terän pituuden sovitin omaan jalkaan. Takaosan joustinneule jatkuu kauniisti kantapäähän, vahvistukset tehdään nurjilla kerroksilla nurjille silmukoille. 

Tässä langassa on upeasti punaisen sävyjä liilahtavasta ruusunpunaiset ja koralliin, ja kuitenkin lopputulos on hyvin tasavärinen. Sukista tuli juuri niin kauniit kuin vyyhdistä kuvittelinkin. Loppulangasta saan vaikka vihreän pipolangan jämän kanssa joulusukat Sewsannan joulusukka-KAL:iin.

9752381D-953E-4B49-83D8-9E05CD76CB0B.jpg