image.jpg

Äidin kasvimaalla, raparperin alla, sammakolla koti oli kultainen... Laulussakin äiti raparperin taittoi, varmaankin leipoakseen raparperipiirakkaa. Tällä kertaa raparperit taittoi tytär, joka myös löysi äidin jääkaapista mansikkarahkapurkin... Lakritsat tulivat koristeeksi vähän vitsinä ja hassutteluna lasten kanssa, mutta maistui ihan hyvälle.

image.jpg

RAPARPERIPIIRAKKA pyöreään vuokaan

Muruseos

125 g voita

4 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta ja 0,5 tl soodaa

SekoIta kulhossa kuivat aineet ja lisää sulatettu voi. Nypi murumaiseksi ja ota neljäsosa erilleen.

Pohja:

Loput muruseoksesta, johon lisätään 1 dl piimää ja puolet yhdestä kananmunasta, ja sekoitetaan. Loput kananmunasta menee täytteeseen.

Täyte:

8 dl pilkottua raparperia

1 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä

1 prk mansikanmakuista rahkaa

1,5 kananmunaa (yksi puolikas menee pohjataikinaan)

Sekoita täytteen jogurtti, rahka ja kananmunat keskenään. Kaada ja tasoita pohjataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, seuraavaksi raparperit, sitten täyte raparperien päälle ja lopuksi kuorruta erilleen otetulla muruseoksella. Paista 175 asteessa 45 minuuttia.