Minä ihan luulin, että sukkapuikkoja on niitä vanhoja teräspuikkoja ja niitä metallisia harmaita. Minusta ne vanhat kiiltävät puikot aina kipeyttivät sormenpäät ja nuorempana neuloinkin niillä harmailla. Neuloihan sitä, kun ei paremmasta tiennyt. Oikeastaan koskaan en ole tykännyt pitkistä puikoista vaan neulonut mieluummin pyöröpuikoilla. Muutamat pitkät minulla on, viimeksi olen neulonut paperinarukranssin paksuilla puikoilla, jotka löysin halvalla kirpparilta.

image.jpg

Sitten kuulin, että on bambuisia puikkoja, jotka voi ottaa lentokoneeseenkin mukaan, kun metalliset olivat kiellettyjä käsimatkatavaroissa. Ostin, kokeilin ja ihastuin. Prymin puikot luistavat käsissäni paremmin kuin Novitan puikot, olivatpa pyöröt tai sukkapuikot. Ainoa kerta, kun bambuiset olivat huono valinta, oli Madagaskarilla kuumassa ja kosteassa sademetsäilmastossa. Kädet hikosivat ja bambupuikot alkoivat taipua. Sopivat siis paremmin kylmään ja kuivaan koti-ilmastoon.

Tarvitsin saamaani lankaan ohuemmat puikot, ja äiti antoi Novitan koivuiset kaksipuoloiset. Olipa niihin aluksi vaikea tottua. Luistivat ihan liikaa ja koko ajan oli huoli mielessä, etteivät silmukat karkaisi toisesta päästä. Totuin kuitenkin, ja monta sukkaparin olen niillä neulonut ja jatkan vielä, jotta saan saman langan neulottua pois. Liukuvärjäys on siinä langassa haastavaa kohdistaa ja katson sitten sopivat värit pareihin, kun pareja tulee kolme.

image.jpg

Sny-parini ovat tutustuttaneet minulle uusiin puikkoihin. Syksyllä sain Prymin ergonomiset, joilla olikin oikein hyvä neuloa. Äitikin ihastui niihin ja nyt meillä molemmilla on niitä useampaa paksuutta. Keväällä sain pariltani 2,5 Zing-puikot, jotka pääsivät kokeiluun ohuen villalangan kanssa. Näillä on parempi neuloa kuin Novitan koivuisilla, mutta metalliset kilisevät neuloessa, joten luentojen ym. tilaisuuksien neuleisiin taidan valita kuitenkin bambua tai koivua.

Pyöröpuikoissa minulla on siis kokemusta niistä vanhoista harmaista, joiden vaijeri on jäykkä ja ainakin vanhemmiten piti säilytyksessä tulleen muotonsa. Prymin bambuisilla olen neulonut pari tuubihuivia ja lukuisia pipoja. Nyt Sinisen sohvan emäntä vinkkasi ChiaoGoo-puikoista, ja jonkin mielenhäiriöön vuoksi ostin 80 cm puikon koossa 3. Neuloin niillä mallitilkun neuletakkilangasta, ja pahus, kun tarvitsenkin sille langalle ja ohjeelle paksummat puikot. Näissä nimittäin on ihana vaijeri, joka ei mene kiemuralle. 

image.jpg

Järjestyksenpitoon ostin muuan vuosi sitten puikkopussin Virkkukoukkuselta.