066010E0-416C-429F-A926-8C3D355F7AC7.jpg 
HEINÄKUU

Vakoilijatonttuopistolaiset, jotka valmistuivat opinnoistaan keväällä, ovat ennen syksyn työnalkua päättäneet osallistua heinäkuun kertausharjoituksiin kenttätöissä. 

Kahdeksan tonttua jakaantuu parityöskentelyyn kiertämään tehtäväpisteitä. Varmoja paikkoja kaikenlaiselle ilkityölle, joka jää helposti huomaamatta. 

Ensimmäinen tehtävärasti on metsässä. Siellä on perhe poimimassa mustikoita. Pienimmät poimivat enemmän omaan suuhun kuin astiaan, mutta oma suu on lähempänä kontin suuta ja tuoreena marjat ovat parhaimmillaan. Isommat poimivat pienillä poimureillaan ja aikuiset täyttävät sankojaan isoilla poimureilla. Mutta, eikös tuolla poika kaadakin marjoja siskon ämpärissä omaansa ja toinen tytöistä kiusaa löytämäänsä sammakkoa tökkimällä pelosta jähmettynyttä eläintä tikulla.Toisella rastilla seurataan vierailijoita trooppisessa perhospuutarhassa. Siellä on lämmitä ja kosteaa, isoja, kauniin värisiä perhosia lentelee valoisassa kasvihuoneessa, orkideat kukkivat ja tontut jäävät seuraamaan, miten hohtava kolibri imee mettä orkidean kukasta. Heiltä taitaa jäädä huomaamatta nainen, joka taittaa yhdestä orkideasta oksan laukkuunsa. Kuulemma huonekasvien alut pitää varastaa, jotta ne kasvaisivat kotona hyvin.

Kolmannella rastilla pitääkin olla tarkkana ja saisi olla silmät selässäkin. Uimarannalla on touhua ja vilskettä. Täällä saattaa olla kavereita, jotka yrittävät vetää toisilta uimahousuja alas, hyppiä laiturilta pää edellä, vaikka eivät tunne rantaa, vanhemmilla saattaa olla katse tinderissä eikä vedessä leikkivässä lapsessa. Joku isoäiti unohtaa uida rannan suuntaisesti ja suppailija on unohtanut sitoa laudan nilkkaansa. Monta vaaranpaikkaa ja kiusantekoa mahtuu rantapäivään. Pasin ja Punaposken raportti on lyhyt: isäntä ei kerännyt kakkaa pussiin ja Alma näytti hampaita Jerelle. Mitä ihmettä? Pasi ja Punaposki olivat eksyneet koirarannalle.

Neljättä rastia voisi pitää helppona: museon 70-luku -näyttely. Museossa on rauhallista ja viileää, suorastaan unettavaa. Partiotontun pitää kuitenkin olla hereillä, muuten tuo hiljaa näyttelyä kiertävä, mutta yhtäkkiä esillä olevaan Anttilan postimyyntikuvastoon härskejä kuvia piirtävä rouva jäisi huomaamatta.
 

Kati Hiekkapelto: Kolibri

Beate 6 pistettä

Repu 4 pistettä

Laiskiainen 3 pistettä

Anne 2 pistettä

Pisteitä jaossa vielä 9. ja 13. päivältä