Puhelimeen tuli peräjälkeen kaksi saapuneen paketin ilmoitusta. Onneksi samaan automaattiin, ja lähelle illan kyläpaikka. Toinen oli joulupaketti serkulta ja toinen oli joulukuun SNY-paketti. Päivä oli pitkä: työpäivän jälkeen kiirehdin suoraan yhteen kokoukseen, josta Prisman kautta nimipäiväglögeille. 

Ala-asteella minulla oli Tuovi-niminen opettaja, joka toi oppilaille Omar-karkkeja nimipäivänään. Omar-karkkeja minä sieltä Prismasta pakettien lisäksi hain, olen jatkanut tätä oman opettajani perinnettä ystäväni nimipäivänä. 

D54A5956-14AD-46DC-9DA2-357D501B5EE7.jpg

Vaikka kuinka väsytti, en malttanut olla avaamatta pakettia heti kotiin palattuani. Voi, miten ihana paketti olikaan! Luonnonvalkoista villalankaa, Prymin ergonomiset sukkapuikot, jotka ovat parillenikin uusi tuttavuus; testaan näitä heti huomenna, kun aloitan koulutuksessa villasukat anopille. Kasvonaamio joulukiireen jälkeiseen rentoutumiseen, aivan suloinen suklaaporo (kyllä vain maistuu niin suklaisena kuin käristyksenäkin). Mehujauhepusseja, eri makuja - tai siis - värejä. Kaikki tämä pakattuna ihanaan käsityöpussiin, jossa on taskuja sekä puikkoja että muita tarvikkeita varten. 

9A7E13F2-9544-4D6F-A8EF-C79432F5A35F.jpgF248BD37-E9B1-4B8E-95ED-9EAA26ACCBD0.jpg

Lisäksi oli kuukauden teeman mukainen haaste uutta tekniikkaa varten, ja tämä ohjenippu paljasti mehujauheiden salaisuuden: niillä on tarkoitus värjätä lankaa. Kiehtovaa! Aikaisemmat värjäyskokemukseni ovat hiusten värjääminen lukioikäisenä pähkinänvaaleaksi (lopputulos oli violetti) ja ihan viime aikojen tekstiilien pesukonevärjäys, kun yritin saada pojan aknevoiteen läiskittämät pyyhkeet siistiin käyttökuntoon. Onnistuinkin siinä ihan hyvin, valko-harmaista pyyhkeistä, joissa oli persikanvärisiä läiskiä, tuli vaaleanpuna-harmaita, eivätkä läiskit enää pistä silmään. Lankojen värjäystä testaan joulun jälkeen, kun iltamenoja on vähemmän.

BAD459A8-A45B-43B4-9ABC-334EC9D6D46D.jpg

Salaiseksi parikseni paljastui BlueNun Silmukat sekaisin -blogista. Olen koko syksyn ihastellut parini lähettämien itsetehtyjen käsitöiden tasaisuutta ja täydellistä viimeistelyä, ne eivät ole olleet millään tavalla amatööripuuhasteluja. Parini on onnistunut innostamaan minua kokeilemaan asioita, jotka eivät ehkä edellisellä kokeilulla menneet ihan putkeen, tai en muuten ole jaksanut edes aloittaa. Kiitos siitä.