BANAANI-INKIVÄÄRIKAKKU, Kodin Kuvalehden ohje
100 g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl fariinisokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl soodaa
2 banaania (muussattuna)
1,5 dl turkkilaista jogurttia
0,75 dl kandeerattuja inkiväärejä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna tai 1 rkl inkivääritahnaa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, mausteet ja sooda ja lisää taikinaan, lisää jogurtti ja banaanit ja inkiväri.
Paista 200 asteessa, kakkua 30-40 minuuttia ja muffinseja 20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä.
KUORRUTUS
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1-2 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl tomusokeria
sekoita keskenään tasaiseksi ja kuorruta kakku/ muffinsit, koristele esim kandeeratuilla inkivääreillä.
Taikinasta sain yhden hyvänkorkuisen kakun halkaisijaltaan 15 cm vuoassa ja 6 isoa kuppikakkua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.