249565B4-1040-4F58-A204-AFB7489D90EA.jpg

Keskiviikkona posti toi uusimman Kaneli&Sokeri-lehden numeron. Selailin lehteä, ja on taas monta kiinnostava ohjetta. Pilkullsten ja kuviollisten kääretorttujen ohjeita muistan nähneeni joskus vuosia sitten jossain toisessakin lehdessä, mutta tuolloin jäivät minulta kokeilematta. Jospa nyt innostuisin. 

Ensimmäiseksi kokeilen kuitenkin mokkapalavariaatioista lakritsimokkapaloja, luulin näet, että kaapissa on lakritsakastikeputkilo, mutta se olikin suklaakastiketta. Konstit on monet, joten tein suklaakastikkeesta lakritsakastiketta maustamalla sen raakalakritsajauheella, joka onkin ollut minulla monessa leivonnaisessa mukana. (Varsinkin nuoremmat sukulaiset ovat pitäneet sitruuna-lakritsa-lusikkaleivistä) Lakritsan maku tuli näinkin ihan voimakas, vaikka päällysteen väri onkin ruskea eikä musta. Tällä ohjeella olisi tullut korkeampia leivonnaisia, jos olisi ollut pienempi uunipelti, esim 50 cm leveän uunin pelti. Kuorrute riitti ihan hyvin isommallekin pellille.

 

LAKRITSAMOKKAPALAT

2,5 dl vahvaa kahvia

250 g voita tai margariinia

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

4 kananmunaa

Kaada kuuma kahvi voin/margariinin päälle, ja sekoittele kunnes rasva sulaa. ( minulla oli kylmää kahvia, joten sulatin rasvan mikrossa ja sekoitin kahviin) Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ja sekoita rasva-kahvi-seos, vatkaa munien rakenne rikki eeillisessä kulhossa ja sekoita munat taikinaan. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (miksi lehdessä ei koskaan kerrota, onko kyseinen taikina 50 cm vai 60 cm leveän uunin pellille mitoitettu. Paista 200 asteessa 15 minuuttia. Jäähdytä enne kuorrutteen levittämistä.

Kuorrute

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1,5 dl lakritsakastiketta

5 dl tomusokeria

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä mokkapalalevyn päälle. Koristele lakritsapalasilla ja kullan värisillä nonparelleilla.