E223A55B-9D25-4A72-9FE8-8F448991FD60.jpg
Pikkutyttönä sekasin keittokirjaa ja ihastelin siellä rosetteja. Äiti oli paistanut niitä jonkun kerran, kun olin ihan pieni, joten tiesin rosettiraudan. Meillä kuitenkin leivottiin yleensä pikamunkkeja vapuksi, äidillä on niihin aivan loistava ohje. 

Opiskeluaikoina ostin itselleni rosettiraudan, silloin niitä sai tavallisista kaupoista, taisin ostaa omani Anttilasta. Reseptisi vakiintui meillä muistaakseni Me-lehden ohje, ja rosetteja meillä on paistettu joka vappu. Alkuun iso taikina, josta vein naapureillekin, mutta nykyisin riittää puolikas taikina. Rosetit nautitaan siman kanssa (siman ohje fariinisokeripaketin kyljestä)

ROSETIT

1,5 dl maitoa

1,5 dl vehnäjauhoja

1-2 kananmunaa

1 tl sokeria

0,5 tl suolaa

2 rkl portteria

Sekoita ainekset taikinaksi. Kuumenna öljy 180 asteiseksi, kasta rosettirauta taikinaan ja paista öljyssä kullanruskeaksi. Valuta talouspaperin päällä. Sokeroi.

4092D597-25FF-4617-930D-56C081C00FBF.jpg78BAE8C1-4314-4587-B7BD-DE661B5F1F0E.jpg530E801C-62C9-4B96-A316-2DB314D23AE4.jpg42F67FD7-96E1-41C6-AEE6-A07E80739B8A.jpg
HAUSKAA VAPPUA!