BFB35C53-EF9C-4168-A6D0-A5BD7ECCC794.jpg

 

Pitkäperjantain iltapalaksi elokuvistatulijoille leivon jo aikaisemmin Hesarin ruokapalstalta löytämään leipää. Leipä asetellaan pellille juustokiekon ympärille ja leivän paistuessa juusto lämpiää ja sulaa juoksevaksi, Camembertin kuori kuitenkin pitää sulan juuston hyvin koossa ja pöydässä pääsimme kastamaan lämmintä leipää juustoon. Lisänä nautimme viikunahilloa.

D53BF72E-456B-4266-A613-A48808BA69B1.jpg0A8B7E44-5C0D-413A-93FA-211A5BB40412.jpg

PÄHKINÄLEIPÄÄ JA CAMAMBERTIA

2,5 dl vettä

25 g tuorehiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä

1 dl kuivattuja karpaloita

5-6 dl hiivaleipäjauhoja ( tai vehnäjauhoja)

2 rkl öljyä

1 kiekko Camembert-juustoa

Hunajaa ja pari oksaa rosmariinia

 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, liuta veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää nesteen joukkoon saksanpähkinärouhe ja kuivatut karpalot. Lisäähiivaleipäjauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikinaa hyvin viitisen minuuttia. Lisää öljy ja vaivaa vielä kunnes taikina tuntuu kimmoisalta.

Peitä kulho leivinliinalla ja kohota vedottomassa paikassa tunti. Minä kohotan hiivataikina mikrossa, joka ei tietenkään ole päällä, mutta se on vedoten paikka. 

 Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa pöydällä hetken aikaa ja pyörittele n 25 cm pitkäksi pötköksi, jonka pitää siis  ympäröidä juustokiekko. Poista juuston ympäriltä pakkaukset ja aseta pellille leivinpaperin päälle, kiepauta leipäpötkö ympäri, tee viiltoja taikinaan n. 2-3 cm välein, ja kohota leivinliinan alla vielä puoli tuntia.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. Viimeistele rosmariinin oksilla ja hunajalla.