image.jpg

Päätin osallistua kesäsyyskassinvaihtoon, kun muistin sinivalkoraidalliset kankaani kotona. Nämä löytyivät viime kesänä vaatehuoneen siivouksen yhteydessä. Siitä kangaspalasta ei kuitenkaan kokonaista kassia olisi tullut, joten pengoin lisää varastojaan. Löysin kivaa punaista kangasta (joululiinaksi varmaan olen joskus ostanut) ja sitten muistin, ettei se Finlaysonin kangas mennyt kokonaan pojan verhoihin, ja lisäksi se oli tukevampaa puuvillaa eli kassiksi oikein sopivaa. Koristeiksi ompelin kukkanappeja, joita sain kevään SNY-pariltani, ja kiinnityssysteemit ovat jonkin vanhan ison laukun olkahihnan haat, jotka olin leikannut talteen, koskaan en siinä laukussa käyttänyt olkahihnaa. Kassin sisään ompelin vielä hohnan, johon voi kiinnittää avaimet tai lompakon tai muuta tärkeää, joilla on tapana isossa laukussa piiloiututa muiden tavaroitten alle. Yhdessä omassa käsilaukussani on tämmöinen hihna, ja matkoilla köytän siihen aina lompakon, eipähän niin helposti lähde pitkäkyntisten mukaan.

8D7D2C8D-7ED8-4698-8BF5-876D1648FE67.jpg

Kassi lähti ihan lähikaupunkiin Ronjalle, joka kertoi itsestään, ettei voi ommella kassia ja epämieluisa väri on armeijavihreä/khakinvihreä. Minä olin jo suunniteltukin ommella kassin, ja epämieluisa väri meillä on sama.

 

Minulle kassin oli tehnyt Anne, ja aivan ihanan kassin sainkin. Kassi oli perillä jo eilen, mutta pääsin hakemaan sen postista vasta tänään. Kiirehdittiin postiin heti, kun olimme tulleet matkalta kotiin ja kantaneet autosta laukut sisälle, mutta ennen muille kertomista piti käydä hakemassa uudet silmälasit optikkoliikkeestä, käydä kirpputorilla, ruokakaupassa ja kirjakaupassa aloittamassa jo joululahjaostokset.

image.jpg

Olin silloin ilmoittautuessa kertonut monenlaisia toiveita kassin suhteen, vaikka olisin iloinnut hyvin erilaisista yllätyksistäkin. Anne oli muistanut minun pyöräilevän paljon, joten syksyn pimeitä ja sateita ajatellen kassissa on heijastinnauhaa ja heijastinsudenkorento, sekä vuori pitää vettä! Vedenpitävyyttä en olisi uskonut saavani, vaan ajatellut käyttäväni laukun sadetakkina edelleen vanhoja, keltaisia Hullari-muovikasseja. Lisäksi sain kassin täydeltä lisäyllätyksiä: aina tarpeellinen vetoketjupussukka, kerä Nalle-lankaa, ihana laventelintuoksuinen palasaippua (laventeli on sitruunan lisäksi lempituoksuni saippuana), kesäisiä muffinsivuokia ja hauska kukkamuotti, tiskirätti, paketti servettejä ja sitruunapiirakan ohje - tätä kokeilen varmasti. Tuhannet kiitokset Annelle, ihania yllätyksiä ja sopivan kokoinen kassi käyttöön. Pidän siitä kovasti, ja sointuu uusimpaan takkiini hienosti. Reissuilla siihen mahtuu tablettikin mukaan.

image.jpg