135667B0-222B-41B8-B966-6120F84360B8.jpg

Tytär kutsui pari kaveria synttäreilleen, teinitytöt viihtyvät hyvin keskenään eivätkä tarvitse ohjattua ja järjestettyä ohjelmaa. Sovimme, että tarjotaan pizzaa ja jälkkäriksi kakkua. 

Varmaankin yli kymmenen vuotta sitten lapset valitsivat Rossoa lastenpizzaan täytteitä fantasialistalta. Tuolloin yksi lapsista halusi salamia ja banaania pizzaansa. Tätä versiota tilattiinkin muutaman kerran, kunnes banaania ei enää ollut vaihtoehdoissa. Muutama tarjoilija nikottelun tilauksen kuultuaan ja varmisteli, että varmastiko juuri nämä täytteet. Muutama tarjoilija ei joko pitänyt tilausta outona tai osasi hyvin peittää hämmästyksensä, kehuinkin heitä, että uskoivat suoraan lapsen haluavan juuri salami-banaani-pizzan. Yhdistelmä on muuten ihan hyvää, ja usein tätä keskimmäisen lapsen keksintöä tehdään kotonakin. Nyt onkin ollut hauska lukea lehdistä, että banaani on ruotsalaisten pizzatäyte-erikoisuus kuten ananas suomalaisten. Muitakin ”outoja” siis on.

Pizzan pohjataikinan teen luotto-ohjeellani S-koekeittiön leivontaohjekirjasesta, joka on jostain 80-luvun lopulta. Tässä kirjasessa on kaikki perusleivonnan perusreseptit karjalanpiirakoista Paraisten piparkakkuihin ja taatelikakkuun, ja myös maailman parhaan kirsikkapiirakan resepti.