4DCA9736-0481-4AE5-87FF-DE47E8704342.jpg

Olin jo aikaisemmin katsellut Ravelryn ilmaisohjeista Harry Potter -aiheisia neuleita tytärtä varten. Sirius Musta on yksi hänen suosikkihahmoistaan. Syksyn lankavaihdossa printtasin ohjeen ja vasta siinä vaiheessa huomasin, että se on vain ranskaksi. Lähetin ohjeen kuitenkin eteenpäin, ja saaja ehdottikin mallista yhteisneulontaa, vaikka meistä kumpikaan ei osaa ranskaa. 
Suunnittelija on Eleanore Briade, ja malli Chausettes de Sirius Black. 

CBA1204C-DCA0-44B7-8091-1738F0543EE1.jpg

Tyttäreni opiskelee koulussa ranskaa, joten luimme ja suomensimme ohjetta yhdessä sanakirjan kanssa. Ei siis tarvinnut kääntyä neulomista harrastavan ranskanopettajan puoleen. Ohjeessa on selkeä kaavio, jonka palmikkokääntöjen ohje oli helppo suomentaa. "Kaksi silmukkaa apupuikolle eteen, neulo kaksi oikein ja kaksi apupouikolta oikein". Ei siiis tämän ihmeellisempiä käännöksiä. Ohje nimittäin oli muuten suunnilleen sellainen, että varaa kuvioon 14 silmukkaa edestä ja neulo haluamasi kokoinen sukka. Neuloin ohjeen mukaisesti varteen ensin muutaman sentin 1 oikein, 1 nurin joustinta, sitten varteen kaavion mitan mallineuletta ja muuten sileää oikeaa, ranskalaisen kantapään ristiin vahvistettuna, sopivan määrän (taas se sukkamitta oli hyödyksi) kuviota terän päälle ja lopuksi leveä nauhakavennus, siinä tosin edessä kavensin kuvion nurjat silmukat ensin pois.

E43991E6-0E1B-4272-A937-296856681C0B.jpg

Syksyn kässämessuita netistä ostin Wool me once fibersilta teemaan sopivaa Avada Kedavra -lankaa, todella kaunista vihreää, joka on sukkien saajan lempiväri. Lankapohja on pehmeä merino sock, sopii herkäksi kutiavalle iholle. Mallia oli helppo seurata, ja sukat valmistuivat joutuisasti silloin, kun niitä neuloi, välillä oli muita neuleita muka kiireellisempiä. Joululahjapakettiin ehtivät kuitenkin.