1DADD645-7F98-45BB-99B9-1E8F9BF9E4B5.jpg

Oulussa oli ihana, nyttemmin jo valitettavasti lopetettu, jäätelöbaari, jossa myytiin paikan itse tekemään jäätelöä. Maut olivat aitoja ja pidimme niistä melkein kaikista. Yksi minun ja vanhimman lapseni ehdoton suosikki oli sitruuna-basilika-jäätelö, joka oli ihanan raikas eikä kuitenkaan liian hapan. Viime viikolla olin käymässä tämän opiskelijalapseni luona, ja hiihtolomalla ostamani leivontalehden ohjetta mukaillen leivoin tämän makumaailman kakun. Täytteestä ja kuorrutteesta tuli mielestäni liian sokerista, ja basilika olisi ollut kauniimpi ihan mössöksi silputtuna. Joten kaipaa hieman kehittelemistä. Hyvin olin varustanut pojan keittiön, koska välineissä ei ollut soveltamisen tarvetta: löytyi kakkuvuoaksi sopiva lasinen uunivuoka, sauvasekoittimen vatkausosa (aika tehoton) jne.

Leivoin ihan perussokerikakkupohjan: kaksi munaa ja saman verran sokeria vaahdotettuna kovaksi vaahdoksi, lisäsin saman verran jauhoja, paistoin 175 asteessa 30 minuuttia. Siis perusohje "lasillinen munia, lasillinen sokeria ja lasillinen jauhoja".

Täyte ja kuorrute:

175 g maustamatonta tuorejuustoa

1 limetin mehu

125 g tomusokeria

Puoli ruukullista tuorerra basilikaa silputtuna

ainekset sekoitettiin keskenään.

Leikkasin kakkupohjan kahteen osaan, vaikka se vuoan koon vuoksi jai matalaksi , kostutin vedellä laimennetulla sitruunamehulla, mutta perinteinen limsakostutus olisi ollut parempi. Samaa täytettä nakukakkutyyliin väliin ja päälle.

Kävimme pojan kanssa sushi-buffetissa syömässä - hyvää oli.

0986CFC3-5EEB-421B-A912-A4ABA695C0FD.jpg

Hassusti tämä blogiohjelma pyörittelee näitä kuvia... joskus näkyvät mobiililaitteella oikein päin ja pöytäkoneella ylösalaisin tai kyljellään - tai päinvastoin