162A9789-AA18-4BA8-A9C5-5FA1270C69D3.jpg

Naapurini Totoroa en ole tainnut nähdä valkokankaalla, mutta DVD meillä on katsottu useita kertoja. Elokuva on kiva, ja kun Ravelryssä tuli vastaan ilmainen lapasohje Totoro-aiheella, neuloin lapaset.

Kirjoneuleeni vaatii vielä harjoittelua, ja toisen lapsen neulominen sairaana teki käsialasta entistäkin epätasaisempaa. Langassakin väriraidat osuivat harmillisesti niin, että hailakka beige tuli silmien kohdalle. Lapasten saaja kuitenkin piti lankavalinnasta ja höyryttäminen tekee ihmeitä.

Lankana on Teeteen Pallas, valkoinen ja sävy sateenkaari, lapaset painavat 57 g ja koko on pieni, naisten 6. Ohjeen lankasuositus oli DK/worsted. Joku, jolla on tiukka kirjoneulekäsiala, saa seiskaveikalla lasten lapaset tällä Brella's Norwegian Totoro Mittens -ohjeella. Neuloin paljon pidemmät rannekkeet kuin ohjeessa, ja innostukseni kirjoneuleeseen lopahti peukaloiden kohdalla.


Siniseltä sohvalta taidettiin joskus talvella esittää haaste näyttää nurja puoli, ja tämä taitaa olla nyt ensimmäinen, jossa on nurjalla muutakin nähtävää kuin nurjia silmukoita.

image.jpg